Sport

Federația Română de Fotbal organizează FRF Intelligence Centre DATATHON. Când are loc și în ce constă proiectul care promite să revoluționeze fotbalul românesc

Federația Română de Fotbal a anunțat organizarea unui proiect inedit în fotbalul românesc. Când are loc FRF Intelligence Centre DATHATHON.
26.04.2024 | 16:02
Federatia Romana de Fotbal organizeaza FRF Intelligence Centre DATATHON Cand are loc si in ce consta proiectul care promite sa revolutioneze fotbalul romanesc
Federația Română de Fotbal a anunțat lansarea unui proiect inedit pentru îmbunătățirea fotbalului românesc. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal caută numeroase variante pentru îmbunătățirea fotbalului românesc. După o analiză complexă, la începutul anului, oficialii de la „Casa Fotbalului” a luat decizia de a implementa proiectul FRF Intelligence Centre. Evenimentul va avea loc în perioada 24-27 mai.

Federația Română de Fotbal organizează FRF Intelligence Centre DATATHON. Când are loc și în ce constă noul proiect de la „Casa Fotbalului”

FRF Intelligence Centre constă în „abilitarea fotbalului românesc prin informații bazate pe date pentru decizii mai informate și un fotbal mai bun”, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Noul proiect al FRF are ca principal obiectiv în următorii ani dezvoltarea unei comunități de experți în date care să susțină nevoile de dezvoltare în zona de performanță sportivă. Primul eveniment premergător este FRF Intelligence Centre DATATHON.

Evenimentul are loc în perioada 24-27 mai la sediul Federației Române de Fotbal. Scopul inițiativei este rezolvarea unei provocări atât prin analizarea, cât și prin folosirea unor date puse la dispoziție de organizatori. Timpul pentru rezolvarea provocării este scurt, asemănător unui maraton.

ADVERTISEMENT

Uși deschise pentru toți pasionații de fotbal și date

În weekendul 24-27 mai, la FRF Intelligence Centre DATATHON, sunt invitate toate persoanele pasionate de fotbal și date. Ulterior, pasionații vor putea obține rolul de analiști ai echipei naționale a României.

Cei care doresc să participe vor fi grupați în echipe de câte 4 sau 5 persoane și vor primi un set de date brute, în formă neprelucrată, pentru a răspunde provocărilor stabilite de organizatori. Provocarea propriu zisă a FRF Intelligence Centre este analiza adversarilor echipei naționale a României la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Pasionații de fotbal și date vor primi sprijinul unor experți atât din România, cât și din străinătate. Fiecare echipă va prezenta concluziile în fața juriului, iar cele mai bune 3 prezentări vor ajunge în finală. Echipa câștigătoare va primi un premiu special.

Înscrierile la evenimentul FRF sunt deschise până pe 16 mai, ora 23:59. „FRF Intelligence Centre DATATHON se adresează mai multor categorii de participanți.

ADVERTISEMENT

O condiție obligatorie pentru participare este disponibilitatea pentru prezența la toate evenimentele din datele de 25 (sâmbătă) și 26 (duminică) mai.

  • Pasionații de fotbal cu minim 2 ani de experiență în zona de date cu experiență într-unul din rolurile data analyst, data scientist, data engineer.
  • Reprezentanți ai cluburilor de fotbal din România înclinați spre folosirea datelor pentru luarea deciziilor.
  • Studenți pasionați de fotbal, înregistrați în instituții academice, la programe care includ module de data analytics, science sau engineering”, se mai arată pe site-ul FRF.
ADVERTISEMENT
Tags: