Sport

Tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2024. România, în grupa E cu Belgia și Slovacia! Israelul poate ajunge și ea în grupa E

Emoțiile sunt din ce în ce mai mari, deoarece urmează tragerea la sorți a EURO 2024 și echipa națională a României își va afla adversarele din grupă.
02.12.2023 | 20:02
Tragerea la sorti a grupelor pentru EURO 2024 Romania in grupa E cu Belgia si Slovacia Israelul poate ajunge si ea in grupa E
Emoțiile sunt din ce în ce mai mari, deoarece urmează tragerea la sorți a EURO 2024 și echipa națională a României își va afla adversarele din grupă. Sursă foto: The Scotsman
ADVERTISEMENT
02-12-2023
17:54

Cum arată grupele pentru EURO 2024 din Germania

Grupele A și B de la Euro 2024
Grupele A și B de la Euro 2024
Grupele C și D de la Euro 2024
Grupele C și D de la Euro 2024
Grupele E și F de la Euro 2024
Grupele E și F de la Euro 2024

Path A, ruta A, constă din formațiile Polonia, Țara Galilor, Finlanda, Estonia.
Path B, ruta B, constă din Israel, Bosnia, Ucraina, Islanda.
Path C, ruta C, constă din Georgia, Grecia, Kazahstan și Luxemburg.

02-12-2023
17:09

LIVE Tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

Cunoaștem deja programul României la Euro 2024:

17 iunie – România – Israel / Bosnia / Ucraina
22 iunie – Belgia – România
26 iunie  – Slovacia – România

Așadar, ultima rundă a tragerii la sorți. Elveția ajunge în Grupa A, Italia în Grupa B, Serbia în Grupa C, câștigătoarea playoff-3 în grupa D, iar România va juca cu câștigătoarea dintre Israel, Ucraina, Bosnia sau Islanda!

Important de reținut, România va debuta la Euro 2024 pe 17 iunie, contra echipei care vine din urna a 4-a, al cărui nume va fi cunoscut în câteva momente. Asta, dacă nu cumva vorbim despre câștigătoarea unui play-off, lucru care va face așteptarea puțin mai lungă.

România, tot mai aproape să își afle un nou adversar. Între timp, Olanda cade în grupă cu Franța, în grupa D, poziția D2. Cât pentru țara noastră, România va juca alături de Belgia și Slovacia. În final, Cehia ajunge în grupa F cu Turcia și Portugalia.

Scoția ajunge în grupa A, alături de Germania și Ungaria. Scoțienii primesc poziția A2. Croația ajunge în grupa B, alături de Spania și Albania. Slovenia ajunge în Grupa C, alături de Danemarca și Anglia.

Albania cade cu Spania, în grupa B, poziția B4! Danemarca ajunge în Grupa C, mai exact poziția C2! Austria ajunge în grupa D, cu Franța, pe poziția D3. România cade cu Belgia! Țara noastră primește poziția E3. Turcia va juca cu Portugalia, în grupa F, poziția F1.

Urmează tragerea la sorți pentru urna 2, din care face parte și România! Ungaria cade în grupă cu Germania, mai exact poziția A3!

Începe tragerea la sorți! Prima echipă națională trasă din urnă e Spania, care merge în Grupa B și primește poziția B1. Anglia e a doua echipă trimisă de data aceasta în urna C, cu poziția C4. Franța primește poziția D4, în timp ce Belgia ajunge în grupa E, mai exact poziția E1. Cât despre Portugalia, naționala lui Cristiano Ronaldo a primit poiziția F3.

Au fost chemați pe scenă și foștii mari fotbaliști Steve McManaman, Angelos Charisteas, Brian Laudrup, Tomáš Rosický, Blaise Matuidi, Ricardo Quaresma, Sami Khedira, Wesley Sneijder, David Silva, care vor ajuta la tragerea la sorți.

Pe scenă urcă mai mulți foști mari fotbaliști, care au câștigat Euro, în total 10 la număr. Primul invitat e fostul mare portar Gianluigi Buffon. ”Germania e pentru mine tărâmul celei mai mari bucurii pe care am trăit-o vreodată. Bucuria mea a fost bucuria țării mele. Voi iubi acest loc pe veci. Pentru următorul Euro aștept o organiare mare și meciuri mari!”, a declarat portarul.

A început ceremonia în sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În deschidere audiența este încântată de un concert de gală al tenorului Jonas Kaufmann și violonistului David Garrett.

Celebrul violonist David Garrett
Celebrul violonist David Garrett

Ceremonia poate fi urmărită LIVE VIDEO și pe site-ul UEFA

”Tricolorii” au încheiat campania de calificare pe primul loc și fără înfrângere. Cu acest succes, trupa lui Edi Iordănescu și-a asigurat locul în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru turneul final.

Unde se vede tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024. Postul care transmite evenimentul

Tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024 va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 19:20, și va fi transmisă în direct în țara noastră de Pro TV. De asemenea, evenimentul poate fi urmărit și pe platforma Voyo, care aparține trustului Pro.

ADVERTISEMENT

O altă variantă de a urmări întregul spectacol de la Hamburg este site-ul oficial al UEFA, care va transmite în direct evenimentul. Tot ce se întâmplă la evenimentul din Germania va fi în timp real și pe FANATIK.RO în format LIVETEXT.

Unde are loc tragerea la sorți pentru EURO 2024

Tragerea la sorți va avea loc la Elbphilharmonie din Hamburg. Orașul din nordul Germaniei este unul din cele 10 selectate pentru a găzdui meciuri de la EURO 2024. La Hamburg se vor desfășura patru partide din faza grupelor și un sfert de finală.

ADVERTISEMENT

Elbphilharmonie, numită popular Elphi, este o sală de concerte din cartierul HafenCity din Hamburg care a fost inaugurată pe 11 ianuarie 2017 cu o serie de concerte filarmonice și un spectacol de lumini. Este cea mai înaltă clădire din Hamburg, cu o înălțime de 108 metri.

Componența urnelor valorice

După încheierea preliminariilor, UEFA a stabilit urnele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor la EURO 2024. Pentru că și-a câștigat grupa de calificare, echipa națională a României a fost repartizată în urna a doua valorică.

ADVERTISEMENT

Cele patru urne valorice arată astfel:

  • Urna 1: Germania, Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria
  • Urna 3: Scoţia, Slovacia, Olanda, Cehia, Croaţia, Slovenia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câștigătoare play-off A, Câștigătoare play-off B, Câștigătoare play-off C

Ultimele trei formații participante la turneul final se vor stabili în urma barajelor din Liga Națiunilor programate în luna martie. Aceste meciuri de baraj sunt următoarele:

ADVERTISEMENT

Ruta A

  • Polonia – Estonia
  • Țara Galilor – Islanda

Ruta B

  • Israel – Ucraina
  • Bosnia Herțegovina – Finlanda

Ruta C

  • Georgia – Luxemburg
  • Grecia – Kazahstan

Câți bani primesc echipele participante

Este adevărat că marele țel al echipelor participante la EURO 2024 este câștigarea trofeului, însă trebuie spus că nici premiile financiare nu sunt de neglijat. Și asta în condițiile în care UEFA a mărit cu 23% bonusurile față de edițiile precedente.

Astfel, s-a ajuns la un fond total de premiere de 371 de milioane de euro. Fiecare formație participantă la turneul final va primi din start suma de 9,25 milioane de euro. O victorie în faza grupelor este recompensată cu 1,5 milioane de euro, iar la o remiză bonusul de la jumătate: 750.000 de euro.

Echipele care vor reuși să treacă de faza grupelor și vor ajunge în optimile de finală vor primi 2 milioane de euro, iar accederea în sferturile de finală este premiată cu 3,25 milioane de euro.

Suma uriașă pe care o încasează câștigătoarea EURO 2024

Odată cu ajungerea în fazele superioare și sumele încasate de echipe cred considerabil. Cele patru semifinaliste vor fi recompensate cu 5 milioane de euro, în timp ce formația care va pierde finala ca încasa 7 milioane de euro.

Marea câștigătoare a Euro 2024 va primi de la UEFA suma de 10 milioane de euro. Acest lucru înseamnă că echipa care va deveni campioană poate ajunge la un total de până la 34 de milioane de euro dacă va câștiga toate meciurile.

ADVERTISEMENT