Life

Soprana Felicia Filip, avere fabuloasă din muzică! Câți bani câștigă artista

Felicia Filip este una dintre cele mai respectate artiste de la noi din țară, iar banii pe care îi câștigă sunt pe măsura faimei sale, soprana având o avere fabuloasă.
11.01.2022 | 17:52
Soprana Felicia Filip avere fabuloasa din muzica Cati bani castiga artista
Soprana Felicia Filip are o avere impresionantă Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Felicia Filip este una dintre cele mai cunoscute soprane ale României, iar averea pe care a câștigat-o, de-a lungul timpului, din muzică este impresionantă. Devenită directoare a Operei Comice pentru Copii din București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, Felicia Filip are în spate o carieră exemplară.

Câți bani câștigă soprana Felicia Filip?

Soprana Felicia Filip, din postura de director al Operei Comice pentru Copii din București, și-a depus declarația de avere, așa cum îi și cere legea. Iar la capitolul avere, artista ajunsă la 62 de ani se poate lăuda că, de-a lungul vieții, din muzică a strâns câte ceva.

ADVERTISEMENT

Astfel, la capitolul venituri încasate, Felicia Filip are o adevărată înșiruire. Ca manager al Operei Comice, soprana a încasat 116.046 lei, iar ca lector la Universitatea Valahia din Târgoviște a primit 67.023 lei.

Nici capitolul drepturi de autor primite de soprană nu este de neglijat, artista ajungând la un total de aproape 21.000 de lei. Adică, într-un an, Felicia Filip a reușit, la capitolul venituri, să încaseze aproape 200.000 de lei, adică aproximativ 40.000 de euro, ceea ce, ca medie lunară, înseamnă 3.500 de euro.

ADVERTISEMENT

În plus, soțul ei, încasează, ca pensionar, 61.450 de lei, regizorul Cristian Mihăilescu, totodată și impresarul Feliciei Filip, având venituri și ca profesor la Universitatea Națională de Muzică din București în valoare de 17.153 de lei.

Ce avere are Felicia Filip? Artista are trei case

Felicia Filip a notat, în declarație de avere consultată de FANATIK, că deține, alături de soțul ei, trei imobile, două moșteniri și unul cumpărat. Astfel, soprana are o casă de locuit, dobândită în 1992, de 200 mp, pe care o împarte cu soțul ei, în București.

ADVERTISEMENT

În 1996 a mai moștenit un apartament de 55 mp în București, iar în 2009, Felicia Filip și Cristian Mihăilescu au investit într-o a doua asemenea locuință, tot în București, de 73 de mp. Cei doi mai dețin și o mașină, un Volkswagen Polo din 2017. În averea declarată de soprană ne mai numără și mobilier în valoare de 1.500 de euro, dar și bijuterii în valoare de 5.000 de euro, toate acestea fiind dobândite în anii `90.

În conturile sale, Felicia Filip numără sume importante în lei și în valută. Astfel, în diverse conturi, soprana deține în jur de 37.400 de euro și o sumă infimă de 281 dolari. Conturile în monedă românească  ale artistei numără în jur de 389.000 de lei, iar soprana a declarat și o asigurare, în valoare de 6.600 de euro.

ADVERTISEMENT

Felicia Filip, o viață dedicată muzicii

Supranumită „Filipissima” sau ”Regina Traviatei”, ca o recunoaştere a celor demonstrate de-a lungul carierei sale, Felicia Filip a cântat pe toate marile scene din România și din lume, de la Royal Opera House Covent Garden la Staatsoper, din Moscova în Barcelona, Tokyo sau Toronto.

Ca prestigiu, Felicia Filip este una dintre puținele artiste din zona asta a Europei care se poate lăuda că a fost inclusă în antologia “Divine Divas” de Andre Segond, antolgie care cuprinde cele mai importante 300 de artiste din teatrul liric ale lumii.

Dar soprana nu s-a mulțumit să cânte doar operă, Felicia Filip reinventându-se muzical și pentru amatorii altor genuri. Ea s-a remarcat și pe scena rock-ului, alături de trupa Iris, lansând primul album de rock-simfonic din România, ”Athenaeum”, urmat de ” Iris 30 de ani: Cei ce vor fi”.

Din anul 2014, se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din București, iar în 2020 Felicia Filip a fost aleasă preşedinte al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR).

ADVERTISEMENT