News

Femeie căzută în stradă, salvată de inspiraţia paramedicilor. “Dumnezeu v-a trimis. Sunteţi îngerii ei!”

Membrii unui echipaj SMURD din Suceava care se întorceau de la o misiune au intervenit la un caz pe care unul dintre paramedici l-a văzut cu coada ochiului.
13.09.2023 | 18:49
Femeie cazuta in strada salvata de inspiratia paramedicilor Dumnezeu va trimis Sunteti ingerii ei
Paramedicii de la SMURD au salvat o femei căzută în stradă la Suceava Foto: SMURD
ADVERTISEMENT

Lucrătorii din serviciile de ambulanţă salvează vieţi nu doar atunci când sunt apelaţi prin 112 şi trimişi în misiuni. Un exemplu elocvent despre felul în care aceşti “îngeri” veghează asupra cetăţenilor l-au dat membrii unui echipaj SMURD din Suceava, care au intervenit prompt în momentul în care au văzut o situaţie neobişnuită pe stradă.

Însoţitoarea victimei nu se gândise să sune la 112

Ambulanța SMURD B2 se întorcea de la un caz, iar în sensul giratoriu din centrul municipiului Suceava unul dintre paramedici a observat, cu coada ochiului, în oglinda laterală a autospecialei, cum o femeie s-a prăbușit din picioare, s-a lovit cu capul de asfalt și a rămas inconștientă. Femeia era însoțită de o alta, care a tot încercat fără succes să o ridice de jos.

ADVERTISEMENT

Paramedicul l-a rugat pe colegul său de la volan să întoarcă, astfel că după ce a parcurs complet sensul giratoriu ambulanţa a fost întoarsă și parcată în dreptul celor două femei. Însoţitoarea victimei s-a arătat extrem de uimită, cu atât mai mult cu cât nici măcar nu se gândise să dune la 112.

“Imediat, salvatorii au monitorizat-o pe femeie, care între timp își revenise. Cu toate acestea, parametrii indicau că afecțiunea de care suferea era gravă. Tensiometrul arăta valori foarte mari, iar electrocardiograma era modificată – „munți și dealuri”, cum mai descriu paramedicii liniile neregulate de pe foaie…”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a IGSU, unde a fost povestită întâmplarea.

ADVERTISEMENT

Cu lacrimi în ochii, însoțitoarea victimei li s-a adresat salvatorilor: “Dumnezeu v-a trimis… Sunteți îngerii ei! Nu degeaba toată lumea vorbește frumos despre SMURD”.

După câteva minute, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Suceava a fost confirmat faptul că femeia suferise un infarct. De pe patul de spital, stabilizată acum, le-a strâns mâna îngerilor salvatori.

ADVERTISEMENT

“Să aibă Dumnezeu grijă de copiii voștri, cum aveți voi grijă de oamenii de pe stradă”, le-a transmis aceasta. Cei trei îngeri sunt plt.adj. Marian Iencean, plt.adj.șef Marius Iavni şi plt.adj. Marius Ciobotar.

Nu la fel de norocoasă a fost o femeie de 43 de ani din comuna Milișăuți, tot din judeţul Suceava, care a murit, marți, la scurt timp după ce și-a băut cafeaua de dimineaţă.

ADVERTISEMENT

Văzând că întârzie mai mult de cinci minute căutând un articol vestimentar pentru tatăl ei, familia s-a îngrijorat şi a mers după ea în camera unde se dusese, însă au găsit-o pe podea, fără suflare. A fost chemată imediat ambulanţa, dar în ciuda manevrelor de resuscitare ea nu a mai putut fi salvată. Cauza morţii a fost un stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT