News

Femeie moartă într-un incendiu izbucnit în Capitală. Ce au descoperit pompierii în apartamentul acesteia

O femeie a fost găsită moartă, în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament din Sectorul 1. Locatarii au fost evacuați.
16.01.2024 | 10:18
Femeie moarta intrun incendiu izbucnit in Capitala Ce au descoperit pompierii in apartamentul acesteia
Femeie moartă într-un incendiu, în Capitală. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Femeie moartă într-un incendiu izbucnit în Capitală, în cursul nopții de luni spre marți. Tragedia a avut loc în apartamentul pe care aceasta îl deținea, în Sectorul 1 din București, lângă Piața Victoriei.

O femeie a fost găsită moartă într-un incendiu, în Capitală

Un apel la 112 anunța în jurul orei 2 izbucnirea unui incendiu puternic într-o locuință situată la parterul unui bloc din centrul Bucureștiului. Pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că în bucătăria apartamentului se afla o femeie.

ADVERTISEMENT

Proprietara, în vârstă de 70 de ani, a fost găsită inconștientă. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare ale echipajelor de intervenție, femeia nu a putut fi salvată. În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili de la ce a pornit focul.

În timpul intervenției, pompierii au descoperit foarte multe gunoaie în apartamentul victimei incendiului. Aceștia iau în calcul posibilitatea ca răspândirea rapidă a flăcărilor să se fi produs chiar din cauza deșeurilor și a dezordinii din jur.

ADVERTISEMENT

Apartamentul a fost mistuit de foc. Localnicii din blocul respectiv au fost evacuați în timpul intervenției. Urmează ca cercetările să stabilească, în mod exact, în ce circumstanțe s-a produs această nenorocire.

Două fetițe din Sălaj au murit într-un incendiu devastator

O altă tragedie a avut loc, în urmă cu două zile, în localitatea Cuceu din județul Sălaj. Două fetițe, în vârstă de 9, respectiv 12 ani, au murit în urma unui incendiu devastator care a cuprins casa lor.

ADVERTISEMENT

Se pare că minorele erau singure în locuință, părinții fiind plecați la un botez. Ele au suferit arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului. Focul ar fi izbucnit din cauza unei sobe amplasate necorespunzător lângă materiale combustibile, din primele verificări.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă. Cercetările continuă pentru a se stabili cum s-a produs evenimentul. „Din nefericire, pompierii au găsit doi minori (de 9 ani şi de 12 ani) cu arsuri pe 80% din suprafaţa corporală, care în ciuda tuturor eforturilor depuse de colegii noştri nu au supravieţuit.

ADVERTISEMENT

Cauza incendiului este de natura termică, de la un sistem de încălzire/gătit amplasate necorespunzător faţă de materiale combustibile”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj.

ADVERTISEMENT