Life

Fenomen bizar în Alaska. Ce au putut vedea locuitorii de aici pe cer. Imaginile au devenit virale

Un fenomen bizar s-a produs în Alaska. Locuitorii dintr-un oraș au avut parte de o surpriză complet neașteptată. Imaginile au devenit virale.
20.04.2023 | 09:53
Fenomen bizar in Alaska Ce au putut vedea locuitorii de aici pe cer Imaginile au devenit virale
Un fenomen bizar s-a produs în Alaska. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alaska este un loc unde fenomenele bizare nu sunt deloc o noutate pentru locuitori. Cea mai clară dovadă este experiența din acest weekend surprinsă de un fotograf. Ce s-a putut vedea pe cerul din Alaska?

Fenomen bizar pe cerul din Alaska

Fotograful Todd Salat a vrut să surprindă aurora boreală. Acesta avea însă să aibă parte de o surpriză. El se afla sâmbătă dimineața într-un spațiu deschis, iar un fenomen ciudat a avut loc. Este vorba despre o lumină strălucitoare, care a început să prindă forma unei spirale.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a rămas surprins în condițiile în care lumina se făcea din ce în ce mai mare. El nu își poate explica ce a văzut mai exact pe cerul din Alaska. Cert este că spirala era alb-albăstruie și se mișca extrem de repede. Astfel, după doar cinci minute, aceasta se apropia de capul său.

Evident, fotograful a surprins întreg momentul în imagini. Mai mult de atât, el a recunoscut că acesta a fost cel mai bizar incident pe care a avut șansa să îl trăiască. ”A devenit din ce în ce mai mare. Nu aveam absolut nicio idee despre ce ar putea fi. Aș spune că acesta a fost cel mai bizar lucru pe care l-am văzut vreodată”, a spus acesta, relatează Anchorage Daily News.

ADVERTISEMENT

Imaginile au venit virale pe rețelele de socializare. Și mai mult de atât, nimeni nu poate să îi explice fenomenul bizar din Alaska. Oamenii de știință din cadrul Institutului de Geofizică de la Universitatea din Alaska au totuși un scenariu.

Explicația oamenilor de știință

Experții susțin că spirala care s-a văzut pe cer ar fi avut o legătură cu lansarea unei rachete SpaceX. Asta s-a întâmplat în aceeași zi, în urmă cu doar câteva ore. Motorul rachetei ar fi putut cauza o astfel de spirală, a precizat un expert.

ADVERTISEMENT

”Am aflat că SpaceX a lansat una dintre rachetele Falcon 9 pe o orbită polară cu aproximativ două ore mai devreme. Spirala pare a fi cauzată de motorul rachetei SpaceX”, a spus geofizicianul Don Hampton.

Și nu doar fotograful Todd Salat a văzut spirala. La rândul ei, o altă femeie din regiunea arctică Kotzebue a ieșit sâmbătă dimineață pentru a vedea aurora boreală. Aceasta avea însă să vadă respectiva spirală pe care a și fotografiat-o și postat-o ulterior pe contul personal de socializare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea dezvăluit că în această zonă au loc numeroase fenomene neobișnuite de ani întregi. De la arcuri de ceață până la curcubee și nu numai. Astfel, locuitorii de aici nu sunt prea mirați atunci când văd astfel de lucruri.

ADVERTISEMENT