News

Fenomen meteo extrem pe Transalpina. Ce au văzut turiștii astăzi pe cea mai spectaculoasă șosea din România

Vremea rea a făcut probleme în mai multe județe. Turiștii care au ajuns pe Transalpina au fost întâmpinați de o priveliște surprinzătoare.
20.08.2023 | 22:33
Fenomen meteo extrem pe Transalpina Ce au vazut turistii astazi pe cea mai spectaculoasa sosea din Romania
Fenomen meteo extrem pe Transalpina. Colaj Fanatik/ sursa foto: Facebook Darius Norocea
ADVERTISEMENT

Fenomen meteo extrem pe Transalpina. Turiștii care au ajuns, în cursul zilei de duminică, pe cea mai spectaculoasă șosea din România, au avut parte de o priveliște la care nu se așteptau.

Fenomen meteo extrem pe Transalpina

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care se poate observa că vremea rea și-a făcut simțită prezența și pe Transalpina, în zona Pasul Urdele. Asfaltul a fost acoperit de un strat semnificativ de gheață.

ADVERTISEMENT

Fenomenele extreme au fost prezente și aici. Grindina de mici dimensiuni a făcut ca peisajul nou să amintească, mai degrabă, de începutul iernii, decât de ultimele zile din această vară, așa cum a scris și autorul postării.

Un localnic spune că fenomenul meteo extrem a apărut în urma unei furtuni severe, care a durat aproximativ 30 de minute. Fotografiile postate de acesta a stârnit reacții din partea internauților.

ADVERTISEMENT

„Transalpina ,«înzăpezită». Urmările unei furtuni locale, cu caracter sever! În aproximativ 30 de minute, căderile însemnate de grindină de mici dimensiuni in general, au adus primul strat de ,,omăt” al sezonului peste meleagurile montane!”, a transmis localnicul.

„Chiar și grindina, formează un peisaj frumos, însă să fie doar la munte.”. „Și eu am prins anul trecut de 17 septembrie tot în Pasul Urdele un fenomen asemănător.”, sunt comentariile a doi dintre internauți.

ADVERTISEMENT

Furtunile au provocat probleme în mai multe județe

Amintim că furtunile au provocat probleme și în localități din Bistrița-Năsăud. Mai multe case și beciuri au fost inundate în urma ploilor abundente. De asemenea, un drum a fost blocat. Un adopost de animale a luat foc, după ce a fost lovit de fulger.

Totodată, a fost emis un mesaj RO-Alert de către autorități. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting de vreme severă, pentru mai multe județe. Au fost descărcări electrice, ploi și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

Ultima atenționare nowcasting a fost emisă la ora 21:00 și este valabilă între orele 22:00-23:00 pentru județul Alba (localitatea Noșlac), dar și pentru mai multe localități din Mureș. Vorbim de Luduș, Zau de Câmpie, Valea Largă, Chețani, Sânger, Cuci, Bogata, Ațintiș și Tăureni.

ADVERTISEMENT