News

Fermele din Germania care angajează români la cules de sparanghel! Salariu pe oră sau kilogram

12.04.2020 | 12:21
Mai multe ferme din Germania angajează sezonieri români. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fermele din Germania care angajează români la cules de sparanghel continuă să recruteze personal, în ciuda pandemiei de coronavirus. Nemții caută de zor angajați în agricultură și sezonierii din România sunt printre cei mai apreciați.

Fermele din Germania care angajează români la cules de sparanghel!

Trebuie specificat că  majoritatea fermelor agricole de sparanghel din Germania angajează atât femei, cât și bărbati. Mai mult de atât, mulți dintre aceștia asigură și transport Romania-Germania, cazare, dar și masa de pranz.

ADVERTISEMENT

Una dintre fermele care caută sezonieri cu plecare imediată este localizată în 86570 Inchofen, 16775 Sonnenberg. Aici salariul poate să fie de două feluri. Cine dorește să se angajeze trebuie să știe că poate lua bani pe kilogram, dar poate încasa și la oră.

Salariu pe oră sau kilogram

Concret, discutăm despre 0,55 centi pe kilogram sau 9,35 euro pe oră. Atenție! Nu rămâneți cu toți acești bani în mână pentru că aici cazarea costă 6,50 de euro zilnic.

ADVERTISEMENT

Dacă vă doriți să luați toate cele 3 mese în sistemul fermei agricole, atunci trebuie să mai scoateți din buzunar 10 euro pe zi. Transportul gratuit din România, cu curse speciale charter.

O altă fermă anunță, de asemenea, plecări urgente. Companie din Germania care se ocupă cu domeniul agriculturii caută urgent muncitori necalificați pentru angajare la cules sparanghel.

ADVERTISEMENT

Atenție! În această situație se cere experiență în agricultură. Salarizarea este de  1800 euro/luna, în condițiile în care se lucrează 40 de ore/saptamana + ore suplimentare. Cazarea este oferită de angajator cu toate cheltuielile incluse.

O altă fermă are un anunț și mai clar. Nemții spun că selectează bărbați și femei pentru cules și sortat sparanghel. Durata contractului este stabilită deja. Astfel, se lucrează pentru următoarele 3 luni de zile. Și în acest caz, cazarea este asigurată.

ADVERTISEMENT

Salariu este de 1680 euro/luna, în timp ce programul de lucru se întinde pe durata a 10 ore/zi. Nemții atrag atenția și spun că angajează numai persoane care pot circula conform ordonantelor militare date de Guvernul Romaniei. Practic, aceștia nu vor să aibă de-a face cu persoane carantinate, izolate sau infectate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
Tags: