News

Cristian Tudor Popescu, verdict despre campania Ciolacu-Ciucă pentru Primăria Capitalei. „Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu”

Cristian Tudor Popescu, despre adevărata intenție a lui Marcel Ciolacu cu Gabriela Firea. „Acum ea are și mai puține șanse”
25.04.2024 | 13:35
Cristian Tudor Popescu verdict despre campania CiolacuCiuca pentru Primaria Capitalei Doar Ceausescu il poate egala pe Ciociu
Cristian Tudor Popescu spune că PSD-PNL își disprețuiesc eletoratul subestimându-i discernământul și inteligența / Foto: Facebook, Cristian Tudor Popescu
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere, într-un editorial, că Marcel Ciolacu a folosit vechea tactică a „activiștilor PCR” cu aducerea în fața electoratului a medicului Cătălin Cîrstoiu, ca mai apoi să renunțe la el, și să o readucă pe Gabriela Firea, deși scopul liderului PSD este tocmai ca Firea să nu ajungă la Primăria Capitalei.

„Găbița, decretată curată ca Maica Precista”

Într-un editorial cu titlul „ciocucea”, Cristian Tudor Popescu spune că adevăratul scop al lui Marcel Ciolacu este tocmai ca Gabriela Firea să nu câștige Primăria Capitalei, deși spune că o susține, folosindu-se în primă fază de medicul Cătălin Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

„Activistul PCR hârșit, când se întâmpla, totuși, să n-o nimerească, sprijinind pe cine sau ce se dovedea pierzător, era primul care sărea și făcea stânga-mprejur în ședință, zicând dojenitor, din tot sufletul: „Păi, eu ce v-am spus, tovarăși?!”, demolând apoi tot ce susținuse până în urmă cu un minut. Această metodă veche a fost folosită cu tupeu râzăreț de M. Ciolacu în secvența în care i-a făcut vânt lui Cîrstoiu și a rebăgat-o în pâine pe Firea, pe care o ținuse ferm cu dinții la gard. Dintr-odată, ‘Găbița’, dată afară din guvern de același Ciolacu în urma scandalului Azilelor Groazei, a fost decretată curată ca Maica Precista”, scrie CTP.

„Votanții lui Piedone nu vor da năvală la Firea”

Gazetarul este de părere că, fie noul candidat al social-democraților, Firea nu are șanse să atragă electoratul lui Piedone și nici cel al medicului Cîrstoiu

ADVERTISEMENT

„Însă obiectivul șefului PSD rămâne neschimbat și realizabil. Căci acest singur obiectiv n-a fost niciun moment câștigarea primăriei Capitalei, ci împiedicarea Găbiței să ajungă acolo. Or, acum ea are și mai puține șanse decât înainte de episodul Cîrstoiu să redevină primăriță.

Votanții lui Piedone nu vor da năvală la Firea. Pentru că Piedone nu e un candidat de profil pesedist, ci bâlcisto-populist. El nu e preferat ca surogat de PSD, ci fiindcă e așa cum e. Apoi, nici cei care doreau să-l voteze pe Cîrstoiu nu se strâng toți la sânul lui Firea: unii merg la candidatul liberal, alții rămân acasă, întrucât chiar le plăcea Domdoctor. Ca să nu mai vorbim de ‘târnosirea’ ei de către Ciolacu, bag-o, scoate-o, bag-o iar, care i-a mai ras niște procente”, continuă Popescu.

ADVERTISEMENT

Ultima șansă pentru PSD, „tocmeala” cu Dan Voiculescu

În opinia lui CTP, ultima șansă pentru PSD ar fi o înțelegere cu patronul media Dan Voiculescu ca Piedone să facă pasul înapoi și Firea să fie susținută.

„În fine, reintrarea în cursă a Gabrielei Firea ca `apărătoare a rechinilor imobiliari buni’, după cum ea însăși se declară, poate scoate din adormire votanți de dreapta pentru Nicușor Dan. Nu pentru perdantul din start Burduja, cu care și-ar risipi voturile. Și mai sunt și cei care-și dau seama că clanul Piedone e cel puțin la fel de periculos ca clanul Firea-Pandele.

ADVERTISEMENT

PSD mai are o singură șansă. O tocmeală de succes cu Dan Voiculescu, în urma căreia Piedone să se retragă, susținând-o energic pe Firea. Dar și așa e greu. Oricum, ar fi mai simplu pentru Antena3 s-o pompeze doar pe Firea”, spune CTP.

„Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu”

În privința medicului Cătălin Cîrstoiu, spune CTP, este vorba de „grandomania” liderilor coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, care credeau că electoratul îi va vedea pe ei prin silueta neconvingătoare a medicului, un eșec care poate fi pus și în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamnă. Rămâne concluzia unei realități amare, spune gazetarul, aceea a disprețului politicienilor față de inteligența cetățenilor, cu această „manevră”.

„Rămâne întrebarea, și nimic altceva, în urma personajului: de ce Cîrstoiu? N. Ciucă și liberalii n-au vrut decât, pentru ștaiful partidului, să aibă, fie și la comun cu PSD, un candidat, știind foarte bine că n-au nicio șansă de câștig. M. Ciolacu și-a spus că poate să așeze candidat comun și un câine sau un porc; dacă apare el la dreapta lui, atunci, pesediștii o să-l voteze.

În grandomania lor, atât Ciolacu cât și Ciucă au fost convinși că vor fi votați ei prin păpușoiul Cîrstoiu. De aceea, nici n-au știut cine e Domdoctor, nu l-au măsurat cu niciun sondaj înainte de a-l aborda, nu l-au cercetat la schelete în dulap și la capacitatea de a face față scoaterii lor în public, i-au dat în batjocură ca șefi de campanie pe Firea și Burduja. Eșecul răsunător al lui Cîrstoiu dă o idee și despre perspectivele lui Ciolacu și Ciucă la prezidențiale.

În ce mă privește, zic că n-am văzut în 34 de ani de alegeri libere o manevră mai disprețuitoare de oameni. Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu în a vedea cetățenii ca pe o turmă de mancurți, fără voință proprie, cu care poți să faci ce vrei”, încheie Cristian Tudor Popescu.

 

 

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
ALUNECARE de TEREN NIMICITOARE! 100 de oameni au MURIT
ALUNECARE de TEREN NIMICITOARE! 100 de oameni au MURIT
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă