Life

Invitație la distracție! Festivaluri și evenimente care merită bifate iarna aceasta

Există o serie de festivaluri și evenimente de Crăciun unde românii se pot distra anul acesta, dincolo de deja tradiționalele târguri care împânzesc marile și micile orașe.
09.12.2021 | 17:45
Invitatie la distractie Festivaluri si evenimente care merita bifate iarna aceasta
Festivaluri și evenimente care au loc iarna asta în România. Sursa foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante festivaluri și evenimente dedicate sărbătorii Crăciunului, în România.

Magia sărbătorii se resimte și anul acesta în fiecare colțișor de țară, de la pârtiile de schi până la marile centre urbane.

ADVERTISEMENT

Aproape toate orașele din România au organizat în acest an câte un târg de Crăciun, unde oamenii pot achiziționa produse specifice sărbătorilor de iarnă, de la obiecte de decorațiuni și haine până la preparate alimentare.

Festivaluri și evenimente care merită bifate iarna aceasta, în afara târgurilor de Crăciun

Pe lângă aceste târguri și bâlciuri, există și câteva festivaluri care funcționează în paralel cu ele. De pildă, în județul Maramureș are loc iarna aceasta Rockie Festival 2022.

ADVERTISEMENT

Evenimentul are loc în perioada 26-30 ianuarie 2022 pe pârtia Șuior din Maramureș. Organizația Internațională de Schi susține o etapă de campionat mondial la snowboarding și freeski, printre alte sporturi de iarnă.

Un alt festival important se va ține la Brașov, spre finalul iernii, între 18 și 21 februarie 2022. În Poiana Brașov, mai exact, are loc Wimterfest 2022. Este vorba despre o competiție de schi slalom paralel, snowboarding . La asta se adaugă o serie de alte activități și concerte susținute de Spike și CTC.

ADVERTISEMENT

Printre DJ-ii care vor electriza scena de la Winterfest din această iarnă se numără Adrian Saguna, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați tineri care performează în domeniul muzicii de la noi.

Spectacol de zile mari pe 18 decembrie 2021 la Sala Palatului

Dacă tot am pomenit de muzică, ea nu lipsește iarna aceasta nici din Capitală. La Sala Palatului, pe data de 18 decembrie 2021, va avea loc un spectacol grandios de Crăciun. În cadrul acestui eveniment vor cânta cei mai cunoscuți artiști de la noi.

ADVERTISEMENT

Show-ul va începe de la ora 18.00. Pe scenă vor urca nume celebre din lumea folclorului și a muzicii de petrecere. Printre cei prezenți pe scenă se vor număra Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Jean de la Craiova, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Valentin Samfira sau chiar Anca Țurcașiu.

Dacă până acum am bifat concursurile sporturilor de iarnă și muzica, poate că lipsea ceva din agenda ta iarna aceasta. Ei bine, dacă ești pasionat de teatru și vrei să îl vezi pe cântărețul Tudor Chirilă jucând, vei avea această ocazie pe 30 ianuarie 2022.

Artistul va fi prezent pe scena Teatrului de Comedie de la ora 18:00, în piesa „Visul american”, regizată de Iarina Demian.

ADVERTISEMENT
Tags: