News

Fetița care vorbește, la mormânt, cu cea care i-a dat viață. Povestea tristă a Anei Maria, tânăra care nu a apucat să își vadă fiica crescând

Durere fără margini la mormântul Anei Maria, tânăra care a murit la o lună după ce a născut. Povestea tristă a acesteia.
30.10.2023 | 21:08
Fetita care vorbeste la mormant cu cea care ia dat viata Povestea trista a Anei Maria tanara care nu a apucat sa isi vada fiica crescand
Fetița care vorbește, la mormânt, cu cea care i-a dat viață. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Fetița care vorbește, la mormânt, cu cea care i-a dat viață. Un caz de-a dreptul șocant a scos la iveală problemele din sistemul medical generate, în mare parte, de neglijența angajaților. Moartea Anei Maria a stârnit revoltă, în toată țara, în 2019.

Fetița care vorbește, la mormânt, cu cea care i-a dat viață

Ana Maria Păduraru, o tânără de 19 ani, a murit la o lună după ce a născut o fetiță perfect sănătoasă. Tânăra nu a putut să se bucure prea mult de rolul de mamă și copila ei a rămas fără cea care i-a dat viață.

ADVERTISEMENT

Proaspăta mămică a început să se simtă foarte rău. La aproximativ 4 săptămâni de când a dat naștere bebelușului, medicii și-au dat seama că Ana Maria avea un fragment de placentă în corp, uitat în timpul nașterii.

Mama copilei a murit, după ce a fost diagnosticată cu septicemie. Acum, la patru ani de la evenimentul nefericit, fetița ei vine la mormânt pentru a vorbi cu mama sa, care a apucat să o țină în brațe doar câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Copila avea doar o lună când Ana Maria s-a stins din viață. Însă, o vizitează la mormânt, îi povestește ce face și îi arată jucăriile. Imaginile au fost postate în mediul online, provocând un val de emoții puternice în rândul internauților.

„Sistemul ăsta medical a distrus-o”

Ana Maria a murit în 2019, la Spitalul din Brăila. Inițial, a fost trimisă de medici acasă,  deși se simțea tot mai rău din cauza infecției. Când au descoperit cu ce problemă se confruntă, a fost mult prea târziu pentru a fi salvată.

ADVERTISEMENT

Tânăra a născut normal. Nu a întâmpinat probleme pe parcursul sarcinii, dar nici atunci când a adus pe lume copila. Familia fetei acuză medicii de neglijență, care de altfel, au spus că decesul a survenit din cauza unei meningite.

„Cei care nu și-au făcut datoria la naştere, în primul rând, în al doilea rând la spitalul 3 nu au fost luate în considerare alte cauze, au zis că e ceva banal şi a trimis-o acasă”, declara mama Anei, după moartea acesteia.

ADVERTISEMENT

Însă, autopsia a arătat că Ana Maria a murit din cauza septicemiei, după ce medicii au uitat să îndepărteze toată placenta, la naștere. „A născut normal, s-a simţit ok. Era atât de puternică încât nicio durere de cap nu avea, dar sistemul ăsta medical a distrus-o”, spunea soțul tinerei, la vremea respectivă.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: