News

Tragedie în Brăila. O mamă și copila de 6 ani, moarte într-un grav accident cauzat de un șofer începător

Tragedie fără margini pe un drum din Brăila. O mamă și copila ei de doar 6 ani au fost ucise din vina unui șofer începător. Și acesta din urmă a decedat în urma coliziunii.
17.02.2023 | 23:49
Tragedie in Braila O mama si copila de 6 ani moarte intrun grav accident cauzat de un sofer incepator
Accident cu trei morți în Brăila. Un șofer începător a intrat într-o mașină în care se aflau o mamă și copila ei de 6 ani. Sursa foto: Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O tragedie rutieră a avut loc, vineri seară, pe drumul județean 203 din comuna Ulmu, județul Brăila. Două mașini au intrat într-o coliziune frontală și extrem de violentă. Trei dintre cele patru persoane aflate la bordul vehiculelor au decedat.

Accident cu trei morți în Brăila. Un șofer începător a intrat într-o mașină în care se aflau o mamă și copila ei de 6 ani

Din informațiile oferite de Poliție rezultă că un tânăr de 21 de ani, din localitatea Vultureni, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. De notat că șoseaua era acoperită cu gheață, iar pe margine erau porțiuni de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui aspect, bărbatul ar fi pierdut controlul direcției și a pătruns pe contrasens. Aici a lovit frontal un autoturism condus de o femeie în vârstă de 22 de ani, din localitatea Ulmu.

Patru persoane au fost la bordul celor două mașini. Tânărul de 21 de ani era singur. Dincolo, în mașina cealaltă implicată în accident, femeia de 22 de ani era însoțită de fetița ei de doar 6 anișori și de un frate de 15 ani.

ADVERTISEMENT

Tânăra mămică, fiica sa, dar și băiatul care a provocat accidentul, au suferit răni grave în urma coliziunii violente. Deplasați de urgență la fața locului, medicii de pe ambulanță au efectuate manevrele de resuscitare în cazul celor trei, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic, și s-au declarat decesele.

Singurul care a supraviețuit acestui grav accident este băiatul de 15 ani, fratele tinerei mame decedate. Conform presei locale, acesta a suferit politraumatisme și a fost transportat la spital. Din fericire, viața nu îi este pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației DeBrăila.ro, șoferul care a provocat accidentul obținuse permisul de conducere în urmă cu doar patru luni, mai exact la mijlocul lunii octombrie a anului 2022. Cercetările în urma acestei tragedii sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Accident grav produs și în Bistrița-Năsăud, de un șofer beat

Tot vineri seara, un grav accident s-a produs și în județul Bistrița-Năsăud. O mașină condusă de un bărbat de 38 de ani, din Beclean, a intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sens opus, condus de un bărbat de 51 de ani, din Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Șoferul de 38 de ani și un pasager din autoturismul condus de acesta au fost răniți, fiind transportați la spital. Ulterior, testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul acestuia, rezultatul fiind negativ în cazul celuilalt șofer.

ADVERTISEMENT