News

Fetiță de 5 ani din Capitală, în stare critică după ce a căzut de la etajul 5. Cum s-a produs tragedia

O fetiță în vârstă de cinci ani este în stare critică după ce a căzut de la etajul al cincilea al blocului în care locuia.
16.12.2023 | 16:44
Fetita de 5 ani din Capitala in stare critica dupa ce a cazut de la etajul 5 Cum sa produs tragedia
Caz tragic în București înaintea Crăciunului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O fetiță de cinci ani din Capitală este internată în stare critică la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Grigore Alexandrescu după ce a căzut de la etajul al cincilea al blocului în care locuiește. Tragedia s-a produs pe strada Baba Novac, din Sectorul 3 al Capitalei.

Fetiță de 5 ani, căzută de la etaj

O fetiță în vârstă de 5 ani se află în stare critică după ce a căzut de la etajul al cincilea al blocului în care locuia situat pe strada Baba Novac din Sectorul 3 al Capitalei. Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, la fața locului a sosit un echipaj de salvare care a acordat primul ajutor copilei.

ADVERTISEMENT

„La data de 16 decembrie 2023, Poliția Capitalei – Secția 12 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, o minoră, în vârstă de 5 ani, ar fi căzut de la etajul 5 al blocului în care locuiește, situat în Sectorul 3. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției menționate, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă.

De asemenea, un echipaj de prim-ajutor ajuns la adresă a transportat victima la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, echipajele de intervenție au găsit copila în stare de inconștiență, sângerând la nivelul capului. Autoritățile au mai precizat că micuța a fost stabilizată la fața locului, iar apoi a fost transportată la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, acolo unde este internată la secția de Terapie Intensivă în stare critică.

„Polițiștii au găsit în spațiul verde, din fata blocului G13 de la adresa de mai sus, o minora ce prezenta o sângerare la nivelul capului, în stare de inconștiență. După ce a fost stabilizată, fetița a fost preluată și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu. Ea se află la terapie intensiva în acest moment”, se mai arată în comunicatul autorităților.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs tragedia

Polițiștii din Capitală au precizat că, din primele cercetări, fata ar fi căzut de la geamul apartamentului unde locuia împreună cu mama ei. Polițiștii au precizat că fata s-a suit pe pervaz, acolo unde se afla și bradul de Crăciun, deschizând apoi geamul.

„Din primele verificări a rezultat că minora, aflată în locuință împreuna cu mama sa, profitând de faptul ca bradul de Crăciun era poziționat foarte aproape de fereastra camerei, a deschis geamul și, din neatenție, s a dezechilibrat si a căzut”, se mai arată în informarea transmisă de către Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Dincolo de aceste informații nu este clar cum anume s-a produs această tragedie, însă autoritățile au precizat că în acest caz au deschis un dosar penal pentru a stabili circumstanțele în cauză. „În cauză, polițiștii Secției 12 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpă, urmând a fi sesizată unitatea de Parchet competentă”, se mai arată în comunicatul autorităților.

O tragedie similară s-a produs la începutul acestei veri la Galați. Acolo, o fetiță de patru ani și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul 4 al blocului unde locuia. Fetița fusese lăsată singură acasă de către părinți. Ea a ajuns în stare critică la spital, acolo unde s-a stins din viață după câteva ore.

ADVERTISEMENT