News

Fetiță de 3 ani din Cluj, decedată după ce a căzut într-o groapă din curte. Cum s-a petrecut tragedia, Protecția Copilului anchetează cazul

Incident tragic în județul Cluj, acolo unde o fetiță de 3 ani a murit după ce a căzut într-o groapă din propria curte. Protecția Copilului anchetează cazul.
27.06.2023 | 09:28
Fetita de 3 ani din Cluj decedata dupa ce a cazut intro groapa din curte Cum sa petrecut tragedia Protectia Copilului ancheteaza cazul
Fetiță de 3 ani din Cluj, moartă în curtea casei: micuța a căzut într-o groapă săpată de tatăl ei. Sursa foto: Observator News
ADVERTISEMENT

Final tragic pentru o fetiță de doar 3 ani din Cluj. Copila a murit după ce a căzut într-o groapă săpată de tatăl ei în propria curte. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să o salveze.

Fetiță de 3 ani din Cluj, moartă în curtea casei: micuța a căzut într-o groapă săpată de tatăl ei

Cazul dramatic din județul din Ardeal s-a petrecut seara trecută, în localitatea Săvădisla. Într-o clipă de neatenție, copila a căzut într-o groapă săpată de tatăl ei în curtea casei, pentru a face un beci.

ADVERTISEMENT

După ploile din ultima perioadă, groapa se umpluse cu apă. Copila a fost scăpată doar câteva clipe de sub privirile părinților, timp în care s-a petrecut tragedia. Nici părintele copilei, şi nici medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut să o salveze pe micuță, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Cea care a găsit-o pe copilă a fost chiar mama ei. Disperată, femeia l-a chemat pe soț și a cerut și ajutorul vecinilor. ”A venit mama fetiţei la noi aici şi a strigat că a picat fata în apă. Nevasta s-a speriat, eu am fugit acolo, fata era dusă în casă şi tatăl ei o resuscita”, povestește un vecin clipele cumplite trăite, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce s-a dat alarma, în zonă au ajuns ambulanţe SMURD, medici, paramedici şi pompieri. Toți salvatorii au intrat într-o cursă contracronometru pentru a-i salva viața copilei.

La casa din Săvădisla a fost trimis în sprijin chiar şi un elicopter SMURD de la Jibou. Doctorii doreau ca fetiţa să fie transportată cât mai repede la spital, atunci cand semnele vitale ar fi revenit. Din păcate, după o oră de eforturi, medicii au fost nevoiți să constate decesul copilei de 3 ani.

ADVERTISEMENT

Familia care a trecut prin această dramă e îngenuncheată de durere. Vecinii din localitate spun că părinții aveau foarte mare grija de copiii lor. Recent, mama renunțase la locul de muncă, pentru a sta acasă și a-i îngriji pe cei doi copii, fata decedată și un alt băiețel.

Poliția, dosar penal pentru ucidere din culpă. Și Protecția Copilului face anchetă

În urma tragediei din Cluj, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj anunță că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

În plus, au fost anunţaţi şi angajații cei de la Direcţia pentru Protectia Copilului. Aceștia care vor face propria anchetă. Deocamdată, niciun indiciu de până acum nu arată că cei doi copii ar fi fost neglijați de părinți.

ADVERTISEMENT