Life

Fiica unui mare dirijor din România a murit. A avut o carieră impresionantă în muzică

Deces în lumea muzicii. A încetat din viață fiica unui mare dirijor din România. Avea 68 de ani și era cunoscută la nivel mondial.
20.06.2023 | 23:12
Fiica unui mare dirijor din Romania a murit A avut o cariera impresionanta in muzica
Fiica dirijorului avea 68 de ani. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Fiica unui important dirijor român a încetat din viață. Avea 68 de ani și o carieră impresionantă în muzică. Datorită profesionalismului de care a dat dovadă a reușit să devină cunoscută pe plan mondial. De-a lungul carierei sale, a predat și în SUA.

Deces în lumea muzicii. A încetat din viață fiica unui important dirijor român

Noemi Marin, fiica marelui dirijor și muzician Marian Constantin, a încetat din viață la începutul acestei săptămâni. Anunțul pierderii sale a fost făcut de către Corul Național de Cameră ”Madrigal-Marin Constantin”, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Noemi Marin a impresionat prin devotamentul față de cariera sa. A reușit să lanseze 11 volume și peste 400 de articole în domeniul muzicii. De altfel, a fost profesor de retorică și discurs politic la Florida Atlantic University, din SUA.

Totodată, Noemi Marin a avut un doctorat în retorică la University of Maryland, College Park, și a deținut o serie de obiecte, articole și fotografii ale Corului Madrigal. De altfel, înainte și după 1989 Noemi Marin a predat la Florida Atlantic University specialitate retorică și discurs politic.

ADVERTISEMENT

”Ne pare rău să anunțăm încetarea din viață a celei care a fost Prof. UNIV. Dr. Noemi Marin, profesor de retorică și discurs politic la Florida Atlantic University, Statele Unite. Fiica marelui dirijor și muzician MARIN Constantin, Noemi Marin a fost autoarea a peste 11 volume și 400 de articole, publicate în impresionanta sa carieră.

Cu un doctorat în retorică de la University of Maryland, College Park, Noemi Marin a fost profesor la Florida Atlantic University, specialitate retorică și discurs politic în Europa de Est înainte și după 1989 (…) Noemi Marin este deținătoarea unei colecții impresionante de obiecte, articole, fotografii ale Corului Madrigal”, au anunțat reprezentanții Corului Madrigal.

ADVERTISEMENT

Noemi Marin a avut o legătură strânsă cu tatăl ei

De asemenea, Noemi Marin a avut o relație specială cu tatăl ei. Cu doar câteva luni înainte de a se ridica la ceruri, a acordat un interviu în care a folosit cuvinte emoționante la adresa dirijorului Marian Constantin. Îl descria precum un tată extrem de familist.

”Tata a avut un simț al familiei foarte puternic și atât bunica ce stătea cu noi, mama lui, dar și noi, copiii, am fost luați la toate participările importante ale Madrigalului. Îmi aduc aminte, copil fiind în ‘69, că la Festivalul Enescu l-am cunoscut pe Grigore Moisil, care venea la concertele Madrigal ca la un eveniment religios. Amândoi frații am fost des la repetiții, am fost la concerte în Festivalul Enescu, cât am fost în țară, bineînțeles…

ADVERTISEMENT

Și tata, și mama ne-au oferit niște lucruri cu totul speciale în călătoriile noastre și am avut și o altă șansă colosală să întâlnim oameni extraordinari și să participăm la discuții extrem de interesante despre muzica renascentistă, barocă și contemporană”, a spus Noemi Marin, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
BANI pentru ROMÂNI! Ajutoare financiare pentru PERSOANELE SINGURE și FAMILIILE NEVOIAȘE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților