News

O angajată a ISU Suceava a primit în casa sa fetițele unor părinți pompieri din Ucraina: ”La despărțire, au plâns încontinuu…”

Doi părinți, pompieri militari din Cernăuți, au fost nevoiți să-și lase fiicele și bunica acestora, în grija unei angajate a ISU Suceava, pentru ca ei să se implice în războiul cu Rusia.
01.03.2022 | 20:07
O angajata a ISU Suceava a primit in casa sa fetitele unor parinti pompieri din Ucraina La despartire au plans incontinuu
Fiicele unor pompieri ucraineni, luate în grijă de un pompier român. Sursa foto: IGSU
ADVERTISEMENT

Unii ucraineni sunt nevoiți să fugă din calea războiului cu Rusia doar ca să-și salveze copiii și pe ceilalți dragi. Este și cazul unor pompieri militari din Cernăuți, care au trecut granița, și-au lăsat fetițele în grija unei colege de breaslă, de la ISU Suceava, după care s-au întors la luptă.

Cu inima frântă și lacrimi în ochi, cei doi părinți ucraineni s-au întors la misiune

Despărțirea a fost una grea, cu lacrimi amare, dar cu siguranța că cele două copile și bunica lor vor supraviețui. Cazul a fost dezvăluit de IGSU.

ADVERTISEMENT

”Simona și Alla s-au cunoscut în urmă cu trei ani de zile, când s-au întâlnit la misiuni comune ale pompierilor militari români, împreună cu cei ucraineni, între cele două închegându-se o relație de prietenie.

Alla și soțul ei, Sașa, sunt pompieri militari ucraineni, din zona Cernăuți. Zilele trecute, au adăugat ca accesorii la uniforma lor veste antiglonț și arme de foc…

ADVERTISEMENT

Alla a sunat-o pe Simona și i-a spus că trimite copiii și pe bunica acestora în România, deși nu știa dacă aceștia o să aibă unde stea. Simona i-a venit în întâmpinare și a liniștit-o: “Vor sta la mine!” Cei doi părinți ucraineni au încredințat fetițele și pe bunica acestora Simonei. La despărțire, au plâns încontinuu…”, au transmis reprezentanții IGSU.

Fetițele urmează a fi preluate de o mătușă

Cei doi părinți s-au întors la datorie cu inima zdrobită, însă nu au avut încotro. Fetițele sunt acum bine, doar una dintre ele fiind mai tristă, deoarece este mai mare și conștientizează situația dificilă. Cealalată soră, mai mică, se bucură de momentele copilăriei.

ADVERTISEMENT
Cea mai mica fetita a pompierilor ucraineni
Cea mai mica fetita a pompierilor ucraineni. Sursa foto: IGSU

 

La prietena părinților lor vor sta până când își vor achiziționa bilete de avion, pentru a merge în altă țară, în Olanda, la o mătușă.

”Astăzi dimineață, Ana și Maria, 3 și 10 ani, împreună cu bunica lor, Valentina, au ajuns în căminul Simonei, departe de imaginile de coșmar, pe care le-au lăsat în urmă. Ana, desena liniștită la o masuță. Era senină și zâmbea tuturor.

ADVERTISEMENT

Pe Maria, însă, în ciuda celor 10 anișori, evenimentele din ultimele zile au maturizat-o înainte de vreme. Era tristă, iar bunica Valentina, cu greu încerca să-i smulgă un zâmbet…

Vor rămâne în casa Simonei câteva zile, până când vor obține bilete de avion, următoarea destinație a celor trei, fiind Olanda, unde se află mătușa fetițelor”, mai precizează IGSU.

Ucraina se află în a șasea zi de război cu Rusia. Între timp, sute de refugiați trec zilnic granița în România, în căutarea de pace.

ADVERTISEMENT