Life

Filmul care l-a impresionat pe CTP. A avut numai cuvinte de laudă pentru un actor: “Cel mai bun rol din carieră”

Filmul care l-a impresionat pe CTP. A fost nominalizat la Oscar, iar gazetarul a avut numai cuvinte de laudă pentru un actor.
13.08.2023 | 18:11
Filmul care la impresionat pe CTP A avut numai cuvinte de lauda pentru un actor Cel mai bun rol din cariera
De ce film a fost impresionat Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

CTP a dezvăluit, acum ceva timp, filmul nominalizat la Oscar care l-a impresionat. Gazetarul a avut numai cuvinte de laudă la adresa unuia dintre actorii principali.

Filmul care l-a impresionat pe CTP. Ce a spus despre unul dintre actori

Filmul “The Bansfees of Inisherin” este cel care l-a impresionat pe cunoscutul gazetar. Producția a primit nominalizări la Oscar 2023 pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor în rol principal, Cel mai bun regizor în rol secundar, Cel mai bun regizor.

ADVERTISEMENT

Colin Farell și Brendan Gleeson sunt protagoniștii filmului, care este disponibil acum și pe Disney+, în unele țări. Înainte de Gala Oscar 2023, Cristian Tudor Popescu și-a spus părerea despre producția regizată de Martin McDonagh.

Gazetarul a fost cucerit de atmosfera irlandeză de acum un secol din film și de modul în care răul poate să-și aibă originea în bine. De asemenea, CTP este de părere că actorul Colin Farell a avut cel mai bun rol din carieră. Însă rolul care l-a impresionat cu adevărat este cel al lui Barry Keoghan, după cum a menționat în postarea sa.

ADVERTISEMENT

“Titlul filmului l-aș traduce «Ielele din Inisherin», fiind vorba de duhuri feminine care îi pocesc pe cei ce le jignesc. Este cel mai original și memorabil film pe care l-am văzut în ultimii ani.

Deși are o atmosferă irlandeză de-acum un veac, excepțional reconstruită vizual, filmul pătrunde în relații general umane stranii, care ies rar la iveală. De pildă, cum poate să izvorască răul din bunătate. Cum te poți apăra de o astfel de bunătate, atacându-te pe tine însuți, nu pe celălalt. 

ADVERTISEMENT

Colin Farrell face probabil cel mai bun rol din carieră, un fel de monstru al dorinței de a comunica, chiar dacă nu are ce. Monstrul ăsta e născut adesea de rețelele de socializare, de «împrietenire», ale zilei de azi.

Dar performanța actoricească absolut impresionantă îi aparține lui Barry Keoghan, în rolul unui tânăr oligofren. Din potmolul minții lui, răzbate dorința elementară de a iubi și a fi iubit, care nu cere inteligență, dar viața i-o refuză și pe asta”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în filmul nominalizat la Oscar

Acțiunea din filmul “The Banshees of Inisherin”, apărut în 2022, are loc pe o insulă de pe coasa de vest a Irlandei. Totul se petrece în perioada anilor 1920.

Povestea se concentrează pe cei doi prieteni care au parte de obstacole atunci când unul dintre ei ia decizia de a încheia relația de prietenie. Această decizie vine cu consecințe pentru amândoi.

Filmul este tradus în română ca “Spiritele din Inisherin”. Producția a primit un calificativ de 7,7 pe IMDb, din peste 1.000 de recenzii ale utilizatorilor.

ADVERTISEMENT