Life

Filmul românesc de pe Netflix care te va face să plângi. E cu Teodora Mareș și Adrian Păduraru, cuplul perfect din Declarație de dragoste

Filmul românesc care te va cuceri din prima. Distribuția este una de excepție, iar pelicula poate fi vizionată pe Netflix.
16.02.2024 | 17:45
Filmul romanesc de pe Netflix care te va face sa plangi E cu Teodora Mares si Adrian Paduraru cuplul perfect din Declaratie de dragoste
Filmul românesc de pe Netflix care merită trecut pe listă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe producții românești au început să fie urcate pe Netflix. Dacă ai epuizat întreaga secțiune dedicată filmelor ”Made in Romania”, ei bine, platforma de streaming mai are câțiva ași în mânecă. Pe Netflix, poți viziona o altă pelicula românească cu o distribuție excepțională.

Filmul românesc de pe Netflix care îmbină tragedia cu romantismul

Industria filmelor din România arată din ce în ce mai bine. În fiecare an, la noi în țară se produc filme care ajung în cinematografe și care cuceresc publicul. O mare parte dintre acestea ajung și pe Netflix, cea mai populară platformă de streaming în rândul românilor.

ADVERTISEMENT

De ani buni de zile, Netflix a introdus o secțiune specială pentru filmele produse la noi în România. Astfel, la categoria ”Românești”, vei găsi o mulțime de titluri care au rulat, deja, în cinematografe.

Dacă nu știi la ce să te uiți în acest weekend, o recomandare foarte bună este filmul ”Coborâm la prima”. Acesta a fost lansat în 2018, iar scenariul său pare inspirat de tragicul eveniment de la Colectiv.

ADVERTISEMENT

Filmul este regizat de Tedy Necula, fiind și prima producție care poartă amprenta sa. Debutul său cinematografic i-a adus pe același platou de filmare pe unii dintre cei mai cunoscuți actori din România.

”Coborâm la prima”, un film pe care îl găsești pe Netflix

”Coborâm la prima” îi are în distribuție pe Constantin Cotimanis, Iulian Burciu, Dana Porlogea, dar și mulți alții. Filmul este o dramă, dar, pe alocuri, povestea dintre personaje este presărată și cu romantism.

ADVERTISEMENT

Pelicula în regia lui Tedy Necula debutează la metrou. În dimineața de după tragedia de la Colectiv, metroul se blochează între stații. În vagoane se aflau mai mulți călători, fiecare plecat pe drumul său și cu problemele sale.

Blocați în același metrou, personajele sunt forțate de împrejurări să interacționeze. După ce schimbă câteva vorbe, află că nu sunt chiar străini. Au subiecte de discuție și, surprinzător, află că au și anumite puncte în comun.

ADVERTISEMENT

După ce se rezolvă incidentul, la finalul călătoriei, fiecare persoană realizează că acest episod a avut un impact semnificativ asupra sa. Din străinii de la început, au ajuns să se cunoască, iar asta datorită ”tragediei” care i-a adus împreună.

Asociat cu tragedia de la Colectiv, regizorul Tedy Necula a preferat să îl numească un ”tribut bun”, potrivit declarațiilor oferite de el la Digi24. Așadar, dacă nu l-ai văzut până acum pe Netflix, este de trecut pe listă.

ADVERTISEMENT
Tags: