Life

Filmul românesc de pe Netflix la care vei râde și te vei simți nostalgic. Alexandru Papadopol și Dorel Vișan fac roluri de zile mari

Pelicula regizată de un român, de pe Netflix, care te va amuza și te va trimite în trecut. Alexandru Papadopol și Dorel Vișan joacă în ea.
01.09.2023 | 20:00
Filmul romanesc de pe Netflix la care vei rade si te vei simti nostalgic Alexandru Papadopol si Dorel Visan fac roluri de zile mari
Pelicula regizată de un român, de pe Netflix, care te va amuza și te va trimite în trecut. Alexandru Papadopol și Dorel Vișan joacă în ea. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Filmul românesc de pe Netflix la care vei râde și te vei simți nostalgic. Alexandru Papadopol și Dorel Vișan fac roluri de zile mari. Producția a câștigat patru premii mari, dintre care unul a fost obținut la Cannes și altul la Leeds.

Pelicula regizată de un român, de pe Netflix, care te va amuza și te va trimite în trecut. Alexandru Papadopol și Dorel Vișan joacă în ea

Pelicula regizată de un român, de pe Netflix, care te va amuza și te va trimite în trecut. Alexandru Papadopol și Dorel Vișan joacă în ea. Filmul lui Cristian Mungiu este considerat unul dintre cele mai bune din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Apărut în 2002, Occident, este o tragicomedie despre oameni care se mută în Occident și care aduce o privire ironic – amară asupra situațiilor uneori hazlii, alteori ridicole ale vieții. Mai mult, producția este o poveste despre întâmplare, coincidențe, surprize și timp.

Împletește 3 istorii diferite care se petrec în aceeași săptămână. Traseele personajelor ajung să se intersecteze, să se suprapună și să se condiționeze, cel mai frecvent chiar împotriva voinței lor. Personajele principale într-una dintre povestiri devin automat secundare în celelalte.

ADVERTISEMENT

Nu există un singur final echivoc, anunță cinemagia.ro. Prima povestire se oprește în fiecare dintre cele trei părți ale filmului care poate fi urmărit pe platforma de streaming Netflix. Acesta are o durată de o oră și 45 de minute.

Alexandru Papadopol, rol principal în filmul Occident

Alexandru Papadopol are rol principal în filmul românesc Occident (2002) ce poate fi vizionat la ora actuală pe Netflix. Fostul soț al Ioanei Ginghină îi dă viață lui Lucian Timofte („Luci”) care este un inginer silvic în vârstă de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, era important pentru băiatul din film să plece în Occident. Dar și pentru că e un film despre plecare și despre dragoste, care în opinia mea sunt incompatibile.

Când pleci undeva, trebuie să faci sacrificii, să lași ceva în urmă. Replicile-cheie din film sunt două: «Fiecare trebuie să facă ce e mai bine pentru el» și «Cu toții facem sacrificii pentru ce ne dorim»”, a declarat actorul, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Bărbatul căruia îi dă viață Alexandru Papadopol a rămas șomer, în timp ce actorul Dorel Vișan interpretează rolul colonelului Marian Vișoiu, șeful Secției 42 de Poliție și tatăl Mihaelei, o agentă publicitară, poetă amatoare și colegă de serviciu cu Luci. Rolul este jucat de Tania Popa.

Occident, un film apreciat de criticii români

Occident a obținut patru premii, două fiind foarte importante, la Cannes și la Leeds. Producția a văzut lumina cinematografelor după o perioadă de 3 ani, investiția ridicându-se la valoarea de 400.000 de dolari.

Mulți critici din România consideră că este cel mai bun film românesc de după ’90. O parte din roluri au fost scrise special pentru anumiți actori. Filmările de la World Trade Center s-au desfășurat pe parcursul a 3 zile consecutive.

De asemenea, echipa de producție a fost nevoită să viziteze 15 cimitire din București până a ajunge la cel Evanghelic. Producătorii au căutat un loc cu iarbă, cu alei largi și cu pietre șterse de timp. Filmările din Cartierul Francez au fost dificile și au avut loc noaptea.

ADVERTISEMENT
Tags: