Sport

Finalistele ultimei Cupe Mondiale înfruntă Spania şi Elveţia în optimi. Programul zilei la Euro 2020

Croaţia - Spania şi Franţa - Elveţia sunt meciurile zilei la Euro 2020. Câştigătoarele celor două partide se vor întâlni în sferturile competiţiei.
28.06.2021 | 00:28
Finalistele ultimei Cupe Mondiale infrunta Spania si Elvetia in optimi Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Luni, 28 iunie, continuă meciurile din optimile de finală la Euro 2020. Finalistele ultimei Cupe Mondiale, Croaţia şi Franţa, înfruntă selecţionatele Spaniei, respectiv Elveţiei. Ambele partide ale zilei pot fi urmărite pe Pro TV, de la orele obişnuite, 19:00 şi 22:00.

Croaţia – Spania, luni, de la ora 19:00

Prima partidă a zilei este cea dintre Croaţia şi Spania, începând cu ora 19:00. Cele două naţionale, care au obţinut calificarea în faza eliminatorie doar după ultimul joc din grupă, se întâlnesc la Copenhaga, într-o confruntare arbitrată de turcul Cüneyt Çakır. Pentru croaţi va fi al treilea oraş în care evoluează la Euro 2020, după Londra şi Glasgow, în timp ce ibericii îşi părăsesc ţara pentru prima dată. În grupă, au evoluat la Sevilla.

ADVERTISEMENT

Parcurs sub aşteptări în grupe

Croaţia a început Euro 2020 pe Wembley, cu un 0-1 în faţa Angliei. A urmat remiza 1-1 cu Cehia, iar totul s-a decis în ultimul meci al grupei. Croaţii au învins cu 3-1 Scoţia şi au terminat grupa D pe locul secund, devansând Cehia la golaveraj.

Spania a avut un start ezitant, 0-0 cu Suedia şi 1-1 cu Polonia. Descătuşarea şi calificarea au venit în ultima etapă, 5-0 cu Slovacia, scorul campionatului până în acest moment. Ibericii au terminat pe 2 în grupa E.

ADVERTISEMENT

Al treilea meci direct consecutiv la Campionatele Europene

Cele două naţionale se întâlnesc la al treilea Campionat European consecutiv. Croaţia a ratat calificarea din grupe în 2012, după un 0-1 cu Spania în ultimul meci. Apoi, în 2016, a bătut selecţionata iberică şi a câştigat grupa.

Au mai fost două meciuri şi în Liga Naţiunilor în 2018. Spania şi-a umilit adversara în tur, 6-0, dar a pierdut în retur, 2-3. Croaţia e vicecampioană mondială, în timp ce ibericii nu au mai ajuns în finală de turneu final din 2012, când luau au doilea Euro la rând. Va fi un meci încins, în care Spania are prima şansă.

ADVERTISEMENT

Victoria Spaniei e cotată cu 1,62 la Superbet, în vreme ce un succes croat are 6,80, iar remiza e cotată la 3,75.

Echipele probabile în Croaţia – Spania

Croaţia (4-3-1-2): Livaković – Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić – Rebić, Petković. Antrenor: Zlatko Dalić.

ADVERTISEMENT

Spania (4-3-3): Unai Simón – Azpilicueta, Eric García, Laporte, Jordi Alba – Koke, Busquets, Pedri – Gerard Moreno, Morata, Sarabia. Antrenor: Luis Enrique.

Singurii indisponibili pentru acest meci sunt croaţii Lovren şi Perisic, primul din cauza avertismentelor, iar cel de-al doilea din cauza diagnosticului pozitiv pentru COVID-19. De asemenea, Vrsaljko este incert.

Nu mai puţin de 7 jucători sunt în pericol de suspendare, în cazul în care vor fi avertizaţi. Brozovic, Caleta-car şi Kovacic din tabăra croată, respectiv Jordi Alba, Busquets, Pau Torres şi Rodri de la spanioli.

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Croaţia – Spania: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!


Franţa – Elveţia, luni, de la ora 22:00

De la 22:00, campioana mondială Franţa şi Elveţia se întâlnesc pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida va fi condusă de argentinianul Fernando Andres Rapallini. Niciuna dintre cele două nu este ţară-gazdă la Euro 2020, astfel că vor evolua din nou în deplasare. Franţa a jucat la Munchen şi la Budapesta, în timp ce Elveţia a făcut naveta între Baku şi Roma.

Franţa a câştigat grupa morţii. Elveţia, doar locul al treilea

Franţa a câştigat grupa F, grupa morţii, cu Portugalia şi Germania, plus Ungaria, dar nu a convins. În meciul de debut a profitat de autogolul lui Hummels şi a învins cu 1-0 Germania. Apoi a fost ţinută în şah de Ungaria, care a condus cu 1-0. S-a terminat 1-1, iar „cocoşii“ aveau patru puncte şi calificare asigurată. În ultima etapă, a terminat 2-2 cu Portugalia, într-un joc în care au fost 3 penalty-uri.

Elveţia a început destul de bine, dominând Ţara Galilor. S-a terminat, însă, 1-1, iar pentru elveţieni a urmat Italia, o echipă aproape perfectă în grupă. Squadra azzurra s-a impus cu 3-0 şi i-a stricat şi golaverajul Elveţiei. Un 3-1 cu Turcia a rezolvat calificarea: 4 puncte, locul 3.

Franţa, marea favorită

Franţa are prima şansă în meciul cu Elveţia. De altfel, „cocoşii“ sunt principalii favoriţi la câştigarea Euro 2020. Superioritatea francezilor a fost recunoscută şi de antrenorul Elveţiei.

„Contra unei echipe precum cea a Franţei, dacă ambele formaţii dau 100%, ceea ce vom face noi nu va fi suficient. Trebuie ca ei să fie la 80%, iar noi să profităm cât putem de bine. Avem un singur obiectiv: să jucăm bine şi să încercăm să ne calificăm“, a declarat Vladimir Petkovic.

Totuşi, din 2005 până acum, au fost 5 partide directe, iar Franţa a câştigat una singură, restul fiind remize.

Cotele Superbet pentru acest meci sunt: 1,65 la victoria Franţei, 6,50 pentru un succes al Elveţiei şi 3,70 pentru remiză.

Echipele de start în Franţa – Elveţia

Franţa (3-5-2): Lloris – Varane, Lenglet, Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Griezmann, Rabiot – Mbappé, Benzema. Antrenor: Didier Deschamps.

Elveţia (3-4-1-2): Sommer – Elvedi, Akanji, Rodríguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber – Shaqiri – Embolo, Seferović. Antrenor: Vladimir Petković.

Franţa a pierdut deja doi jucători la acest Euro, pe Digne şi Dembele, ambii accidentaţi. Hernandez şi Thuram sunt şi ei incerţi pentru acest joc. Iar în sferturi ar putea lipsi Griezmann, Hernández, Kimpembe, Lloris şi Pavard, dacă primesc un nou „galben“.

Elveţia nu are niciun absent, dar i-ar putea pierde pe Embolo, Gavranović, Mbabu, Schär şi Xhaka pentru sferturi, în cazul în care sunt avertizaţi.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Franţa – Elveţia: 1,77 este cota pentru „peste 1,5 goluri Franţa”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: