Sport

Returul sferturilor UEFA Conference League. Moment uluitor în Lille – Aston Villa: Emiliano Martinez a văzut al doilea galben la penalty-uri, dar nu a fost eliminat!

Fiorentina, Aston Villa, Olympiakos și Club Brugge au trecut cu brio peste meciurile tur-retur din sferturile de finală ale UEFA Conference League și s-au calificat în semifinale.
18.04.2024 | 23:59
Returul sferturilor UEFA Conference League Moment uluitor in Lille  Aston Villa Emiliano Martinez a vazut al doilea galben la penaltyuri dar nu a fost eliminat
Emiliano Martinez a văzut al doilea galben la penalty-uri, dar nu a fost eliminat! Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
18-04-2024
20:36

Rezultatele meciurilor din returul sferturilor de finală ale UEFA Conference League

Fiorentina, Aston Villa, Olympiakos și Club Brugge sunt cele patru echipe care au obținut calificarea în semifinalele UEFA Conference League, ediția 2023/2024.

  • Fiorentina* – Viktoria Plzen 2-0 după prel. (Gonzalez 92, Biraghi 108); în tur: 0-0
  • Lille – Aston Villa* 2-1, 3-4 după pen. (Yazici 16, Andre 68 / Cash 87); în tur: 1-2
  • Fenerbahce – Olympiakos* 1-0, 2-3 după pen. (Kahveci 12); în tur: 2-3
  • PAOK Salonic – Club Brugge* 0-2 (Jutgla 33, Skoras 45); în tur: 0-1
18-04-2024
20:28

Moment uluitor în Lille – Aston Villa: Emiliano Martinez a văzut al doilea galben la penalty-uri, dar nu a fost eliminat!

Aston Villa a câștigat cu 2-1 acasă, iar în deplasare Lille s-a impus în timpul regulamentar cu același scor, astfel că duelul a ajuns până la loviturile de departajare. 

După ce a apărat primul șut de la penalty, Emiliano Martinez a intrat în contradicție cu fanii francezilor și le-a făcut semn să tacă. Înainte ca Watkins să șuteze de la punctul cu var, arbitrul Ivan Kruzliak s-a dus spre argentinian și i-a arătat al doilea cartonaș galben, primul fiind dat în prima repriză pentru tragere de timp.

Lucrul ciudat a fost că Martinez nu a părăsit terenul și a rămas în continuare pe teren, unde a apărat încă un penalty și a devenit eroul partidei din sferturile Conference League. Explicația motivului pentru care Emiliano Martinez nu a fost eliminat vine chiar de la presa engleză.

“Avertismentele primite în timpul meciului (inclusiv prelungiri) nu se păstrează și la loviturile de departajare. Un jucător care primește galben în timpul meciului și la loviturile de departajare nu e eliminat”, au scris cei de la The Mirror.

“Nu era minge pentru a se executa lovitura de departajare. Așa că am cerut o minge, iar după aceea am primit cartonaș. Nu înțeleg regulile.

Am o reputație proastă, că aș trage de timp. Celălalt portar făcea la fel. Eu am primit galben în minutul 30 de timp, dar noi eram conduși atunci. Nu înțeleg ce voia arbitrul de la mine”, a fost reacția lui Emiliano Martinez de după meci.

Returul sferturilor UEFA Conference League propune exclusiv meciuri în care tensiunea va fi maximă. Asta deoarece niciuna dintre echipe nu a reușit să își adjudece un avans semnificativ în partidele din tur.

Fiorentina – Plzen, Lille – Aston Villa, Fenerbahce – Olympiakos și PAOK – Club Brugge, live video online, în returul sferturilor UEFA Conference League

Cel mai aproape de o victorie categorică au fost cei de la Olympiakos. Grecii i-au condus cu 3-0, pe teren propriu, pe turcii de la Fenerbahce. Aceștia din urmă au revenit, însă, și au reușit să reducă scorul la un 3-2 mai mult decât dătător de speranțe pentru ei.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu vrea să obțină o calificare istorică în semifinalele UEFA Conference League. Pentru ca acest lucru să fie posibil, pentru prima oară în cariera românului, PAOK trebuie să întoarcă scorul de 1-0 reușit de Club Brugge în turul din Belgia.

Lille – Aston Villa pornește de la scorul de 1-2. Misiunea englezilor de a conserva avantajul este una destul de complicată. Totuși, cel mai echilibrat meci din tur a fost Plzen – Fiorentina, încheiat 0-0. Italienii speră, deci, la o victorie acasă, care să îi ducă pentru al doilea an consecutiv în semifinalele competiției.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV returul sferturilor UEFA Conference League

Dintre cele patru partide, doar Lille – Aston Villa va fi televizată în România. Partida poate fi urmărită pe Pro Arena, de la 19:45. Toate partidele pot fi urmărite pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

În semifinale, câștigătoarea dublei dintre Lille și Aston Villa va juca împotriva echipei calificate la capătul meciului Fenerbahce – Olympiakos. Pe cealaltă parte a tabloului, PAOK sau Dinamo Zagreb vor juca în semifinale cu Fiorentina sau Plzen.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor din returul sferturilor UECL

Ziua de joi este foarte ofertantă pentru fanii fotbalului european. De la 19:45 se joacă două meciuri din returul sferturilor UEFA Conference League, iar de la 22:00 încep celelalte două partide. Tot de la 22:00 se joacă și returul sferturilor Europa League. Iată programul meciurilor din UECL:

  • ora 19:45 Fiorentina – Plzen – în tur 0-0
  • ora 19:45 Lille – Aston Villa – în tur 1-2 (Pro Arena)
  • ora 22:00 Fenerbahce – Olympiakos – în tur 2-3
  • ora 22:00 PAOK – Club Brugge – în tur 0-1
ADVERTISEMENT

Cote pariuri la meciurile din returul sferturilor UEFA Conference League

Bookmakerii oferă cote interesante pentru meciurile de joi, din Conference League. Fiorentina este favorită clară la victorie contra celor de la Plzen. Cota pe 1 solist este 1,42. 2 soliat are cota 8,00, în timp ce remiza este cotată cu 4,50.

Lille are cota 2,47 la victorie contra celor de la Aston Villa, în timp ce englezii sunt cotați cu 2,87 să câștige, iar X are cota 3,35. PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, are 2,07 pentru un succes cu Brugge, în timp ce 2 solist este cotat cu 3,50, iar X cu 3,55.

Fenerbahce – Olympiakos vine cu un 1,72 pe 1 solist, 4,10 pe X și 4,50 pe 2 solist. La calificare, sunt favorite Olympiakos (1,85), Fiorentina (1,19), Aston Villa (1,34) și Club Brugge (1,56).

Returul sferturilor UEFA Conference League, live stream, 19:45, Pro Arena

Miza câștigării UEFA Conference League este foarte importantă, pentru că garantează prezența în viitoarea ediție a Europa League. Nu toate echipele ar putea să aibă nevoie de acest avantaj, deoarece unele dintre cele înscrise în sferturi vor merge în cea de-a doua competiție europeană datorită clasării bune din campionatele interne.

Prestigiul unui trofeu european rămâne, însă, uriaș. Finala Conference League se joacă în data de 29 mai, pe stadionul Agia Sophia, din Atena. În 2023, competiția a fost câștigată de West Ham, după o finală cu Fiorentina.

ADVERTISEMENT