News

Fiul lui Octavian Jurma, infectat cu SARS-CoV-2 la școală. Atac dur la politicile Guvernului: „1 din 10 internați e minor!”

Medicul Octavian Jurma a anunțat că fiul său s-a infectat și acuză faptul că decizia guvernanților de permite desfășurarea cursurilor în format fizic după Revelion i-a pus în pericol pe școlari.
25.01.2022 | 16:19
Fiul lui Octavian Jurma infectat cu SARSCoV2 la scoala Atac dur la politicile Guvernului 1 din 10 internati e minor
ADVERTISEMENT

Medicul Octavian Jurma a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că fiul său, elev în clasa a XI-a, a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

El a făcut o analiză a efectelor produse de măsurile luate de autorități în valul 5. Jurma a criticat măsurile, argumentând că acestea i-au expus pe cei mici la îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

„Astăzi băiatul nostru cel mare ne-a trezit dimineața pentru niște simptome ușoare. L-am testat și este pozitiv. Ne-am testat toata familia și suntem negativi, însă șansele să rămânem negativi sunt mici”, a anunțat medicul.

Octavian Jurma este de părere că decizia autorităților de a permite organizarea cursurilor în format fizic la trei zile după evenimentele sociale de Revelion a dus la o creștere semnificativă a șanselor celor mici de a se infecta.

ADVERTISEMENT

„M-a certat soția mea, când am i-am spus că în acest val, copiii noștri și probabil și noi suntem condamnați la infectare. Dar e o consecință matematică a deciziei de a deschide școlile la 3 zile după petrecerile de revelion si apoi de a le tine școlile deschise cu orice preț”, a notat medicul.

Octavian Jurma critică măsurile luate de autorități

„Autoritățile ne obligă să ne trimitem copiii la scoală deși nu obligă pe nimeni altcineva să ia măsuri de siguranță pentru copiii noștri. Sunt curajoși pe seama copiilor și lași pe seama adulților. Consecința se vede in spitale unde aproape 1 din 10 internați este minor”, atrage atenția medicul.

ADVERTISEMENT

În contextul unei rate incidență medie de peste 6 la mie, după cum explică medicul, îmbolnăvirea copiilor din mediul urban devine o certitudine în decursul a două săptămâni.

„Probabilitatea ca un copil care merge la scoală în mediu urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depășește incidența de 6 la mie”, adaugă dr. Jurma.

ADVERTISEMENT

În mesajul său, dr. Jurma lansează un atac la adresa autorităților, explicând că măsurile luate în valul 4 în ceea ce privește prezența fizică a elevilor la școală au fost lipsite de rațiune umană sau medicală.

În valul 5-Omicron au decis și ca ne vor ține copiii în linia 1 până când se vor interna suficient de mulți adulți în spitale pentru a justifica renunțarea la infectarea copiilor”, adaugă medicul.

Deciziile luate de autorități duc, după cum explică dr. Jurma în mesajul său, la spitalizarea a sute de copii în fiecare zi. De asemenea, el atrage atenția că problemele cu care se confruntă micuții și familiile acestora nu sunt luate în calcul de politicieni.

„În loc să combată răspândirea bolii, chiar Guvernul zădărnicește combaterea infectărilor și silește copiii noștri să fie vectori pentru a duce virusul în familie. Drept urmare, avem mii de orfani și traume psihologice importante pe termen lung care puteau fi evitate cu efort minimal”, concluzionează medicul.

ADVERTISEMENT