News

Fiul primarului din Caracal vrea să reconstruiască toate casele afectate de explozii. El deținea stația GPL din Crevedia

La o săptămână de la tragedia de la Crevedia, fiul primarului din Caracal, cel care deținea stația GPL, spune că vrea să reconstruiască toate casele afectate de explozii.
04.09.2023 | 07:33
Fiul primarului din Caracal vrea sa reconstruiasca toate casele afectate de explozii El detinea statia GPL din Crevedia
Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, vrea să reconstruiască toate casele afectate de exploziile din Crevedia. El deținea stația GPL. Sursa foto: Facebook / ISU Dâmbovița / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fiul primarului din Caracal, Ionuț Doldurea, promite să reconstruiască toate casele afectate de explozii. Acesta, alături de Ionuț Stîngă, erau cei care dețineau stația GPL din Crevedia.

Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, vrea să reconstruiască toate casele afectate de exploziile din Crevedia. El deținea stația GPL

În urma unor explozii devastatoare, în seara zilei de sâmbătă, 26 august, la Crevedia zeci de familii au rămas pe drumuri. Oamenii nu mai au un acoperiș deasupra capului. Locuințele lor au fost complet distruse în urma deflagrațiilor.

ADVERTISEMENT

În plus, trei persoane și-au pierdut viața și alte 55 au fost rănite. Majoritatea celor care locuiau în zona stației GPL au suferit pagube materiale imense. La o săptămână de la tragedie, administratorii Flagas SRL, cei care dețin stația GPL, spun că sunt dispuși să ajute victimele exploziilor.

Fiul primarului din Caracal și asociatul său în afacerea cu GPL vor să ofere sprijin financiar pentru efectuarea lucrărilor de proiectare, reconstruire, consolidare și amenajare, care sunt necesare imobilelor, pentru a fi aduse în starea inițială, dinainte de explozii.

ADVERTISEMENT

”Reiterăm intenţia societăţii FLAGAS SRL de a suporta costurile ocazionate cu aducerea imobilelor afectate la starea lor iniţială în cel mai scurt timp, sens în care precizăm faptul că am procedat la încheierea unui acord cu societatea BAMBAM Construction SRL ce are ca obiect efectuarea lucrărilor de proiectare, reconstruire, consolidare, amenajare, precum şi orice alt tip de lucrări specifice domeniilor de proiectare şi construcţii ce se dovedesc a fi necesare în vederea aducerii la starea iniţială a tuturor imobilelor afectate”, se arată într-o informare făcută pe pagina de Facebook a Primăriei Crevedia.

În informarea trimisă Primăriei Crevedia şi semnată de către fiul primarului din Caracal, Ionuţ Doldurea, în calitate de administrator, dar şi de un al doilea administrator, Cosmin Stîngă, aceștia ”apelează la disponibilitatea” primarului din Crevedia, Florin Petre, pentru stabilirea unui ”dialog”.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții FLAGAS vor ca edilului să informeze victimele tragediei cu privire la disponibilitatea societății ”de a sprijini comunitatea şi de a suporta daunele materiale suferite”.

Cetățenii afectați de explozii, chemați la Primăria Crevedia pentru discuții

Din comunicatul postat pe pagina primăriei Crevedia reiese că toate persoanelor din Crevedia ale căror case au fost afectate de explozii sunt chemate la sediul instituției. Invitația este pentru luni, 4 septembrie, la ora 14:00. Aici vor avea loc discuții privind refacerea sau reconstruirea caselor.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, șeful Departamentului pentru Situații de UrgențĂ (DSU), Raed Arafat, a anunţat că, în urma exploziilor din 26 august de la staţia GPL de la Crevedia, 10 case sunt distruse, iar alte 75 au fost avariate. În plus, suflul celei de-a doua explozii a avariat şi autospeciale ale pompierilor dar şi unul dintre roboţii de intervenţie.

  • Firma Flagas SRL îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal, Ionuţ Daniel Doldurea. Acţionarii companiei sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%).
ADVERTISEMENT