Sport

Flavius Daniliuc, fotbalistul austriac cu părinți români, vedetă în ultimul număr din Marca. Jucătorul a impresionat un star mondial al culturismului cu musculatura sa

Format la academia lui Real Madrid, Flavius Daniliuc, jucător de origine română, evoluează din 2020 la Nice. Cotat la 7 milioane de euro, el a disputat 12 meciuri în acest sezon al Ligue 1, dintre care șase ca titular.
03.02.2022 | 09:22
Flavius Daniliuc fotbalistul austriac cu parinti romani vedeta in ultimul numar din Marca Jucatorul a impresionat un star mondial al culturismului cu musculatura sa
Flavius Daniliuc, vedetă în ultimul număr din Marca
ADVERTISEMENT

Născut la Viena pe 27 aprilie 2000 din părinți originari din Suceava care au emigrat în Austria înainta de căderea comunismului în decembrie 1989, Flavius Daniliuc a fost vedeta rubricii Prim-plan din ediția de miercuri a cotidianului spaniol Marca. Considerat unul dintre tinerii fotbaliști ai momentului, Flavius Daniliuc este văzut de jurnaliștii madrileni drept un jucător cu clasă și mușchi.

“Fundașul cu corp de culturist” este titlul articolului întins pe o pagină întreagă, în care este prezentată povestea ascensiunii lui Daniliuc în fotbalul european. În 2011, a fost desemnat cel mai bun jucător al unui turneu de copii de la Viena, la care au asistat numeroși scouteri din partea mai multor cluburi de top din Europa, printre care Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Invitat la un trial la Valdebebas, la care au participat 2500 de copii, Daniliuc s-a distins rapid, primind o ofertă de a juca la Real Madrid. Ulterior, mutarea aceasta a fost unul dintre motivele pentru care gruparea de pe Santiago Bernabeu a primit o amendă de peste 300 de mii de franci elvețieni și, totodată, interdicție din partea FIFA într-o fereastră de transferuri, alături de rivala Atletico.

A jucat împotriva lui Ansu Fati într-un Clasico juvenil, Barca – Real

Ajuns la Madrid împreună cu părinții și cei doi frați mai mari, gemenii Daniel și Manuel, și ei fotbaliști, Flavius a continuat să impresioneze, după cum a afirmat unul dintre antrenorii săi, Jose Manuel Lara: “Era clar că va ajunge profesionist și l-am urmărit. Mereu întreba cum poate progresa și punea în practică sfaturile primite din partea corpului tehnic. Poziția sa era diferită de cea actuală, mijlocaș ofensiv sau extremă. Cel mai mare sprijin a fost familia, care a făcut multe sacrificii pentru a-i da tot ce avea nevoie ca să își urmeze visul”.

ADVERTISEMENT

La Real, Daniliuc a câștigat un titlu de campion la categoria lui de vârstă, amintindu-și și că a jucat împotriva lui Ansu Fati și Takefusa Kubo într-un Clasico.

“A fost o educație ce nu suportă comparație, ni s-a predat ce înseamnă să joci pentru Real Madrid. Mă simt foarte recunoscător. Felul meu de a fi s-a clădit aici”, a declarat fotbalistul de origine română pentru Marca.

ADVERTISEMENT

În 2018, era printre cei mai promițători 60 de tineri fotbaliști născuți în mileniul 3

După patru ani în capitala Spaniei, Daniliuc a plecat la Bayern Munchen, urmând sfaturile conaționalului său, David Alaba, dar și pentru că îi lipsea restul familiei, deși părinții săi erau cu el. În Bavaria, Flavius a fost reprofilat în fundaș central, iar în 2018, a fost inclus de cotidianul britanic The Guardian pe lista celor mai promițători fotbaliști născuți după anul 2001.

Pest alți doi ani, ajungea la Nice, pentru care a debutat în Ligue 1, la 19 ani, patru luni și 24 de zile într-un meci cu Paris Saint-Germain. Devenit și internațional austriac sub 21 de ani, Flavius Daniliuc a adunat până în prezent peste 40 de meciuri pentru clubul de pe Coasta de Azur în toate competițiile, iar în acest sezon al Ligue 1, a bifat 12 apariții, dintre care șase ca titular.

ADVERTISEMENT

Cotat de Transfermarkt la șapte milioane de euro, Daniliuc s-a remarcat și prin forța sa extraordinară în duelurile unu contra unu, în care își impune fizicul impresionant.

Cu un fizic de culturist, are doar 4,6 la sută grăsime corporală

Musculatura sa a primit elogii chiar din partea unor adevărați experți în acest domeniu, precum actorul german Ralf Moller, cunoscut pentru aparițiile sale în filme precum Gladiator, Scorpion King, Soldat Universal, Batman și Robin sau Cyborg.

Fost campion de culturism al Germaniei, acesta a fost impresionat că fotbalistul de 1,88 metri are doar 4,6 la sută grăsime corporală: “Este genial. Are o dispoziție foarte bună, este tânăr și arde rapid grăsimile. Lucrează mult cu greutățile și, de asemenea, pune preț și pe antrenamentele de forță și viteză. Îmi plac mușchii lui”.

ADVERTISEMENT