Life

Floarea pe care nu e bine să o oferi niciodată de 1 martie. Greșeala pe care mulți o fac, fără să își dea seama

Ce floare trebuie evitată cu orice preț de 1 martie. Nu se oferă deloc femeilor, chiar dacă este una dintre cele mai frumoase.
27.02.2024 | 16:45
Floarea pe care nu e bine sa o oferi niciodata de 1 martie Greseala pe care multi o fac fara sa isi dea seama
Ce floare trebuie evitată cu orice preț de 1 martie. Nu se oferă deloc femeilor, chiar dacă este una dintre cele mai frumoase. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Floarea pe care nu e bine să o oferi niciodată de 1 martie. Greșeala pe care mulți o fac fără să își dea seama. Florarii români au câteva sfaturi și ponturi pentru prima zi de primăvară care se apropie cu pași repezi.

Ce floare trebuie evitată cu orice preț de 1 martie. Nu se oferă deloc femeilor, chiar dacă este una dintre cele mai frumoase

Ce floare trebuie evitată cu orice preț de 1 martie. Nu se oferă deloc femeilor, chiar dacă este una dintre cele mai frumoase și mai delicate. Cu această ocazie ar fi bine să nu fie cumpărată din florării sau din supermarketuri.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în domeniu le recomandă oamenilor să stea departe de trandafirul alb, care este asociat cu puritatea, fecioria și dragostea castă. În unele culturi, această plantă simbolizează doliul și suferinţa, motiv pentru care este potrivită pentru funeralii.

De asemenea, floarea mai este asociată cu onoarea şi respectul, ceea ce o face ideală atunci când vrem să ne prezentăm omagiile. Trandafirul alb mai poate transmite și mesaje precum „mi-e dor de tine” sau „eşti minunată”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea ar fi bine să nu îl oferi de 1 martie, care este o ocazie importantă de a celebra primăvara. În aceeași categorie se mai află și florile foarte parfumate care pot produce tot felul de probleme, cum ar fi alergiile.

Printre acestea se numără zambilele și crinii albi. Pe de altă parte, specialiștii spun că acestea nici măcar nu rezistă foarte mult în vază, după ce au fost rupte. În plus, calele albe trebuie evitate, totodată, în această zi.

ADVERTISEMENT

Calele albe au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri la înmormântări, pentru decorarea sicrielor, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii. Prin modul de utilizare au fost asociate, așadar, cu evenimentele funerare.

Care este legenda trandafirului alb

Trandafirul alb are mai multe legende țesute în jurul său, una dintre ele venind din Grecia. Se spune că a fost creat de zeiţa Afrodita și că s-a născut din spuma mării. Florile au înconjurat-o în timp ce se ridica din valuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit florariacupovesti.ro, persanii ne spun că, de fapt, trandafirul roșu a fost alb și strălucitor la început, însă o privighetoare s-a îndrăgostit de el. Din prea multă iubire, pasărea l-a strâns la pieptul său atât de tare încât spinii i-au zgâriat trupul firav.

În felul acesta sângele privighetorii rănite a transformat trandafirul alb în unul roşu. Grecii ne mai transmit că trandafirul a fost destinat să fie cea mai frumoasă floare. Zeiţa florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte și a dorit ca floarea să nu aibă pereche pe lume.

ADVERTISEMENT