News

Florica, mamă a 5 copii, agresată în 2019 de șoferul unui microbuz, condamnată de Justiție: ”M-a bătut, iar acum am ajuns să plătesc eu 18 milioane”

Florica Moldovan, femeia agresată în 2019 de șoferul unui microbuz, a fost condamnată pentru ”tulburarea liniștii publice”. Femeia e revoltată și spune că a fost și bătută, iar acum e nevoită să plătească și o amendă.
02.08.2022 | 09:59
Florica mama a 5 copii agresata in 2019 de soferul unui microbuz condamnata de Justitie Ma batut iar acum am ajuns sa platesc eu 18 milioane
Florica, femeia lovită de șoferul unui microbuz, a fost condamnată la amendă sau închisoare. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi YouTube
ADVERTISEMENT

În primăvara lui 2019, în autogara din Zalău, o femeie era agresată în văzul tuturor de către șoferul unui microbuz. După mai bine de 3 ani, Justiția a decis ca persoanele implicate în incident să fie condamnate penal.

Florica, femeia lovită de șoferul unui microbuz, a fost condamnată la amendă sau închisoare

În aprilie 2019, Florica Moldovan, o femeie din satul Românași, județul Sălaj, având un copil în brațe, a urcat într-un microbuz și i-a cerut șoferului să îi dea un bilet până într-o localitate din apropiere, însă acesta a refuzat-o categoric.

ADVERTISEMENT

Iritat de insistențele femeii, șoferul a început să o înjure și să o lovească cu bestialitate cu o coada de matură. Incidentul a avut loc în parcarea instituției de transport, sub privirile unui alt copil minor, dar și ale pasagerilor dintr-un alt microbuz.

La acea dată, scandalul din autogara Zalău a făcut înconjurul țării. Alături de șofer, a mai fost acuzat public de discriminare și suspendat din funcție pe perioada cercetărilor interne și operatorul de la 112. Acesta este acuzat că a jignit femeile de etnie romă care ceruseră un echipaj de poliție.

ADVERTISEMENT

În urma scandalului, șoferul, Marius Filip, fost polițist, a fost acuzat de purtare abuzivă și tulburarea liniștii publice, iar Florica Moldovan pentru faptul că a provocat scandalul și că a tulburat liniștea publică.

Bărbatul a fost găsit vinovat atât de purtare abuzivă, cât și pentru tulburarea liniștii publice și a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe femeie, judecătorii spun că aceasta a provocat întregul scandal prin modul considerat exagerat de reacție ca urmare a refuzului de a fi primită în autobuz.

Ea a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei (18 milioane de lei vechi). În cazul în care nu o va plăti, femeia va sta după gratii 180 de zile.

ADVERTISEMENT

Reacția Floricăi, femeia agresată și apoi condamnată: ”M-a bătut pe mine și pe copil, iar acum am ajuns să plătesc eu 18 milioane”

Femeia este revoltată de decizia Justiției. Florica spune că nu înțelege cum a ajuns să fie condamnată, deși ea a fost cea care a avut cel mai mult de suferit.

”M-o făcut și de râs, m-o bătut, mi-o bătut și copilul, și acum am ajuns să plătesc eu 18 milioane. Pentru ce?. Lui i-o dat cu suspendare. El o scăpat și pe mine m-o pus la plată”, spune femeia, pentru Libertatea.

Hotărârea Judecătoriei Zalău va fi atacată cu apel de avocatul femeii din Sălaj.

Florica Moldovan a avut o viață extrem de grea. Ea provine dintr-o familie cu nouă copii. Nu a mers niciodată la școală, iar la doar 13 ani părinții au măritat-o cu un băiat cu un an mai mare. Aceasta are 5 copii.

ADVERTISEMENT