Life

Florile de primăvară care aduc noroc dacă le ții în casă. Au înflorit deja în toată țara

Care sunt florile de sezon ce vin cu binecuvântări dacă sunt păstrate în locuință. Sunt crescute în toate regiunile României.
08.04.2024 | 07:45
Florile de primavara care aduc noroc daca le tii in casa Au inflorit deja in toata tara
Care sunt florile de sezon ce vin cu binecuvântări dacă sunt păstrate în locuință. Sunt crescute în toate regiunile României. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Florile de primăvară care aduc noroc dacă le ții în casă. Au înflorit deja în toată țara. Culorile lor vibrante sunt foarte plăcute vederii omului, în timp ce miresmele au un parfum care nu trebuie ignorat sub nicio formă.

Care sunt florile de sezon ce vin cu binecuvântări dacă sunt păstrate în locuință. Sunt crescute în toate regiunile României

Care sunt florile de sezon ce vin cu binecuvântări dacă sunt păstrate în locuință. Sunt crescute în toate regiunile României. Specialiștii sunt de părere că acestea sunt asociate adesea cu simbolurile pozitive, precum norocul, prosperitatea și iubirea.

ADVERTISEMENT

Una dintre plantele care nu trebuie să lipsească din spațiul interior este narcisa. Aceasta este însoțită mereu de reînnoire, renaștere și începutul unor noi etape în viață. În plus, simbolizează începutul unui nou ciclu.

De asemenea, se mai crede că aduce oamenilor posibilitatea de a experimenta transformări pozitive. În unele culturi, narcisele sunt văzute ca simboluri ale norocului. Dacă sunt ținute în casă atrag bunăstarea și succesul.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, narcisa este considerată floarea timidităţii, a prieteniei şi a respectului. Totodată, reprezintă simbolul iubirii neîmpărtăşite și iraţionale. Floarea reprezintă dragostea supusă și timidă, în trecut fiind folosită în vrăji pentru a chema dragostea.

Mai mult decât atât, este văzută ca o garanție a fertilității cuplului dacă în noaptea nunții se doarme într-o cameră cu narcise. În România există câteva locuri unde este protejată de lege și cei care o rup riscă amenzi mari.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai cunoscute poieni se află Dumbrava Vadului, unde are un loc un festival în fiecare an, în luna mai. O altă poiană este în județul Alba, la o altitudine de peste 1.200 de metri, narcisele fiind protejate și în munții Harghita, unde există două locuri cu aceste flori parfumate.

Ce flori mai aduc binecuvântări în locuință

O altă floare de primăvară care aduce binecuvântări în locuință este frezia, care are un parfum unic, dulce și care îmbie la visare. Aceasta este foarte fragilă și are un mesaj foarte puternic pe care îl transmite în jurul său.

ADVERTISEMENT

Se crede că le dă oamenilor care o țin în casă curaj să dea tot ce este mai bun din ei în fiecare etapă a vieții lor. Unii experți cred că are un efect terapeutic asupra stării de spirit și a stresului. Freziile sunt considerate florile misterului datorită parfumului subtil.

Simbol al încrederii, prieteniei și inocenței, acestea sunt adesea asociate cu miresele și căsătoria, de aceea nu lipsesc din buchetele de flori. În epoca victoriană simbolizau încrederea dintre partenerii de viață.

ADVERTISEMENT
Tags: