Life

Ce trebuie să faci ca florile din vază să reziste mai mult. Ponturi de la ingineri horticultori

Tot ce trebuie să știi pentru a păstra florile din vază o perioadă cât mai lungă. Sfaturi venite direct de la inginerii horticultori.
10.03.2024 | 17:49
Ce trebuie sa faci ca florile din vaza sa reziste mai mult Ponturi de la ingineri horticultori
Tot ce trebuie să știi pentru a păstra florile din vază o perioadă cât mai lungă. Sfaturi venite direct de la inginerii horticultori. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci ca florile din vază să reziste mai mult. Ponturi de la ingineri horticultori. Așa nu se vor ofili rapid și vor fi înflorite multă vreme după ce au fost tăiate și cumpărate de la florărie sau din supermarket.

Tot ce trebuie să știi pentru a păstra florile din vază o perioadă cât mai lungă. Sfaturi venite direct de la inginerii horticultori

Tot ce trebuie să știi pentru a păstra florile din vază o perioadă cât mai lungă. Sfaturi venite direct de la inginerii horticultori care știu câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoască toți iubitorii de plante.

ADVERTISEMENT

Maria Lumezeanu, un specialist cunoscut din orașul Iași, a dezvăluit care sunt trucurile la care trebuie să apeleze toată lumea. Expertul a mărturisit că florile au nevoie de un tratament special imediat ce sunt tăiate.

„Dacă le punem în vază și uităm de ele, s-ar putea să se ofilească mult prea repede. Sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le facem dacă vrem să ne bucurăm de frumusețea lor mai mult timp.

ADVERTISEMENT

În primul rând, înainte de a pune florile în vază, tăiați-le tijele, aproximativ 2 centimetri, sub jet de apă rece sau nu. În al doilea rând, trebuie să vă asigurați că frunzele florilor nu vor sta în apă atunci când le puneți în vază. 

Tocmai din acest motiv este important să îndepărtați aceste frunze, le rupeți atent, fără a afecta și tulpina florii”, a declarat inginerul horticulor pentru dcnews.ro. Maria Lumezeanu are și alte recomandări în această privință.

ADVERTISEMENT

Maria Lumezeanu, ponturi pentru florile din vază

Maria Lumezeanu le sfătuiește pe doamne să adauge în vaza în care stau florile și o monedă confecționată din aramă. În felul acesta plantele vor rezista mai mult pentru că banul are rolul de a îndepărta toate bacteriile din apă.

De asemenea, e foarte important să luăm și calcul și alte aspecte, mai ales dacă în bol se află mai multe tipuri de flori. Specialistul susține că narcisele nu trebuie niciodată puse alături de alte plante, ci întotdeauna separat.

ADVERTISEMENT

„Pentru că sunt toxice și afectează speciile cărora li se alătură în vasul cu apă. Spre exemplu, dacă vom pune lalelele și narcisele în aceeași vază vom observa cum se schimbă culoarea lalelelor în galben.

Acest lucru se întâmplă din cauza unei substanțe eliminate de narcise”, a mai spus Maria Lumezeanu, pentru aceeași sursă. Mai mult, narcisele, lalelele şi zambilele rezistă mai mult dacă tulpina lor se înțeapă cu un ac înainte de a fi puse în vază.

În situația în care femeile au în vază ghiocei, toporași sau viorele trebuie să știe că acest truc nu este valabil. Totodată, este foarte important ca apa în care stau florile să se schimbe la maxim două zile pentru a se păstra o vreme mai lungă.

ADVERTISEMENT
Tags: