News

Florin Apostoae, schimbat din funcția de manager al Spitalului Județean Piatra Neamț: ”Am primit ordin de revocare de la minister”

10.04.2020 | 10:09
Florin Apostoae schimbat din functia de manager al Spitalului Judetean Piatra Neamt Am primit ordin de revocare de la minister
ADVERTISEMENT

Florin Apostoae a fost schimbat din funcția de manager al Spitalului Județean Piatra Neamț. Anunțul a fost făcut chiar de actualul șef al unității medicale din Moldova.

Florin Apostoae, schimbat din funcția de manager al Spitalului Județean Piatra Neamț

Spitalul Județean Piatra Neamț este o altă unitate medicală din România care va avea o nouă conducere în această perioadă de pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Florin-Ionuț Apostoae, manager interimar de la Piatra Neamț de scurt timp, a fost informat de Ministerul Sănătății de faptul că va fi revocat din funcție.

Anunțul a fost făcut chiar de Apostoae, cel care pune schimbarea sa pe seama stării de urgență și a dorinței oficialităților de a numi un medic epidemiolog în fruntea spitalului.

ADVERTISEMENT

”Am primit aseară ordin de revocare de la Minister. Având in vedere situația de urgență, ministrul sănătății s-a gândit să pună în locul meu un medic epidemiolog cu experiență de la DSP.

În urma testărilor care s-au făcut s-au depistat pacienți multi cu cornavirus. Aceștia au trebuit să fie internați în spitalul județean”, a spus Apostoae la Antena3.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, așteptat vineri la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății își continuă seria de verificări a spitalelor din țară. După ce în ultimele zile a făcut verificări la Brașov, Deva, Sibiu și Cluj-Napoca, Nelu Tătaru se va afla azi la Piatra Neamț. În cursul acestei zile, Tătaru este așteptat la Spitalul din Piatra-Neamț, acolo unde va discuta cu autoritățile locale și cu cadrele medicale.

Joi, conducerea Spitalului a anunțat că nu mai face fata numărului mare de cazuri de COVID-19. Județul Neamț se afla pe locul cinci la nivel național ca număr de îmbolnăviri cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform surselor locale, noul manager al spitalului din Neamț va fi dr. Daniela Marcoci. Numirea medicului la conducerea SJU Piatra Neamț va fi făcută de prefectul George Lazăr și de ministrul Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Spitalului Județean Piatra Neamț a devenit în aceste zile un mic focar de COVID-19, cu 24 cadre medicale infectate și 70 în izolare.