News

Florin Cîțu, declarații la Guvern: ”PSD rămâne principalul dușman al stabilității economice”

17.04.2021 | 11:10
Florin Citu declaratii la Guvern PSD ramane principalul dusman al stabilitatii economice
Sursa foto: Inquam photos/George Calin
ADVERTISEMENT

Florin Cîţu a făcut declaraţii de presă la Guvern, sâmbătă, la ora 11. Premierul a vorbit despre ratingul schimbat pentru economia României, de la negativ la stabil.

Prim-ministrul a comentat, de la Palatul Victoria, decizia agenției de rating Standard & Poor’s care a anunţat îmbunătăţirea perspectivei de la negativ la stabil pentru țara noastră. Premierul a lăudat măsurile bune luate de guvernele PNL.

ADVERTISEMENT

”Informaţia de la Standard&Poor`s e cea mai bună veste din ultimii ani, îmbunătăţeşte ratingul României, a modificat perspectiva, am câştigat încrederea instituţiilor oficiale. Antreprenorii au dus greul, fără încrederea lor nu reuşeam şi le mulţumesc. Realizarea este şi mai importantă în contextul crizei economice”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu: ”Coaliția de guvernare a câștigat încrederea investitorilor”

”Această coaliție de guvernare a reușit în perioadă de criză ce n-au putut să facă alte guverne în perioade de creștere econimică.

ADVERTISEMENT

Am reușit să reducem deficitul bugetar, să stabilizăm economia, în condițiile în care nu am introdus nicio taxă nouă.

Anul trecut am cerut să aveți încredere în mine. În trimestrul 4 al anului trecut, România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Agenția de rating confirmă că am luat cele mai bune decizii”, a declarat prim-ministrul Cîțu.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, declarații la Guvern. Tensiuni în coaliție

Vineri, Vlad Voiculescu a făcut afirmații dure la adresa premierului, după ce a ieşit să-şi facă bilanţul celor patru luni de mandat. De asemenea, fostul ministru a transmis că datele Covid-19 raportate sunt incorecte.

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătăţii de Florin Cîțu, iar această decizie a creat tensiuni pe scena politică și divergențe în coaliția de guvernare.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban susține decizia lui Florin Cîțu

Ludovic Orban a declarat vineri că afirmaţiile făcute de fostul ministru al Sănătăţii în legătură cu numărul deceselor Covid-19 raportate greșit, îi arată ”că premierul a luat o decizie corectă” atunci când a decis să îl revoce.

“Declaraţiile de astăzi ale fostului ministru îmi arată, o dată în plus, că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcţie. (…) Nu vreau să comentez nişte declaraţii care sunt făcute la supărare şi care nu au niciun fel de fundament. Arată o dată în plus că au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca să ia această decizie, de a îmbunătăţi lucrurile în domeniul sănătăţii prin schimbarea ministrului”, a spus Orban, la Bistrița, conform Agerpres.

Orban, despre Voiculescu: ”A gestionat slab domeniul pe care l-a condus”

Ludovic Orban a afirmat că Vlad Voiculescu a fost demis pentru că a gestionat slab domeniul Sănătăţii. De asemenea, fostul premier a făcut un apel către partenerii de coaliţie să se concentreze pe guvernare.

“Prim-ministrul are dreptul constituţional, atunci când consideră că un minister nu funcţionează bine, să propună schimbarea ministrului. Asta a făcut domnul prim-ministru Cîţu. A făcut-o nu pentru că e un ministru de la o altă formaţiune politică, ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus.

Şi nu este vorba despre orice domeniu, ci este vorba despre cel mai important domeniu, ţinând cont de faptul că în România şi nu numai în România, în toată lumea, ne confruntăm cu pandemia de COVID-19. Decizia este o decizie strict guvernamentală, administrativă, care nu mai are legătură cu contextul politic, cu funcţionarea coaliţiei, şi este o decizie care permite ca la nivel guvernamental să se îmbunătăţească activitatea în domeniul Sănătăţii printr-un nou ministru, care să poată să gestioneze mai bine domeniul respectiv.

În rest, sunt speculaţii politice, poveşti. Îi îndemn pe toţi colegii şi partenerii din coaliţie să se concentreze pe ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, să guvernăm pentru oameni, să punem în practică programul de guvernare”, a precizat Orban, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT