News

Florin Cîțu, surprins de supărarea din USR: „Au fost de acord că nu vor chestiona atribuțiile prim-ministrului”

15.04.2021 | 18:03
Florin Citu surprins de supararea din USR Au fost de acord ca nu vor chestiona atributiile primministrului
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu s-a declarat surprins de supărarea celor de la USR. Premierul a explicat că liderii coaliției știau care sunt atribuțiile premierului și au fost de acord cu acestea.

La finalul primei ședințe de Guvern de după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, prim-ministrul a ieșit la declarații. Situația din Coaliția de guvernare este una delicată, iar tensiunile ridicate.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a declarat că membrii USR – Plus au revenit asupra deciziei de a nu se prezenta la ședință. El a precizat că guvernanții sunt conștienți că trebuie să fie aproape de cetățeni și că problemele țării sunt mai importante.

Florin Cîțu, surprins de supărarea din USR: „Au fost de acord că nu vor chestiona atribuțiile prim-ministrului”

Prim-ministrul a spus că toţi reprezentanţii Guvernului au fost de acord cu atribuţiile premierului, printre ele şi aceea de a revoca un ministru. El s-a declarat surprins de afirmațiile liderului USR, Dan Barna, și că acesta a fost deranjat pentru că nu ar fi fost anunțat cu privire la decizia luată cu privire la viitorul lui Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

„Mă surprinde abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni am fost foarte clar. S-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Acestea sunt de a evalua şi a propune atunci când decide, dar şi revocarea/ înlocuirea unui ministru,” a explicat Florin Cîțu.

„Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile. Ei au fost de accord că nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile premierului, asta a fost decizia de luni,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Dan Barna a criticat dur decizia premierului de a-l revoca pe Vlad Voiculescu: „(n.r.- prim-ministrul) s-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei”.

„Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat,” a adăugat liderul USR.

ADVERTISEMENT

Premierul a adus lămuriri și cu privire la raportul publicat în Monitorul Oficial de Andreea Moldovan, cel despre care s-a spus că ar fi cauzat totul: „Ordinul a fost anulat de ieri. Acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Iar acolo preşedinte este premierul României. Nu a trecut prin CNSU deci nu putea să fie publicat.”

ADVERTISEMENT