Sport

Florin Costea așteaptă cu nerăbdare Universitatea Craiova – FC U Craiova: „Nu este o favorită”

Florin Costea le ține pumnii celor de la FC U Craiova 1948 înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova, iar fotbalistul speră la un succes în fața rivalilor din oraș.
02.11.2023 | 20:45
Florin Costea asteapta cu nerabdare Universitatea Craiova  FC U Craiova Nu este o favorita
Florin Costea, despre derby-ul Universitatea Craiova - FC U Craiova: „Nu este o favorită”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Florin Costea a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948, care se va disputa sămbătă, de la ora 21:15. Atacantul afirmat în fotbalul românesc la gruparea din Bănie are încredere în elevii lui Giovanni Costantino și speră să câștige cu rivala din oraș.

Florin Costea, analiză înainte de derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova: „Sunt orgolii mari, va fi un meci echilibrat”

Derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948 este așteptat cu sufletul la gură de suporterii din Bănie, fiind prima întâlnire dintre cele două formații din 2023. Florin Costea își făcuse planuri să fie alături de formația sa de suflet pe stadion, însă fostul atacant al oltenilor nu va putea fi prezent.

ADVERTISEMENT

În schimb, Florin Costea le va ține pumnii celor de la FC U Craiova în speranța unui al doilea succes în fața rivalilor din oraș. Acesta se aștepta la un derby echilibrat și speră la o atmosferă de zile mari din tribunele stadionului „Ion Oblemenco”.

„Sunt orgolii mari, în primul rând sunt două echipe din același oraș și fiecare își apără punctul de vedere. Va fi un meci frumos, dar țin cu FC U, sper să câștige. Trebuia să merg la meci, dar plec în vacanță cu familia vineri. Dacă nu mergeam, 100% eram la meci. Le țin pumnii, sper să câștige.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci echilibrat, amândouă echipele sunt într-o pasă proastă și nu prea au rezultate. Nu cred că este o favorită anume. Vor fi orgolii foarte mari, mai ales pe teren pentru că galeriile nu au mai venit la niciuna dintre echipe. Fotbalul fără spectatori nu mai are același farmec, sper să vină cât mai mulți suporteri și să umple stadionul.

Va fi un spectacol frumos pentru că fotbalul fără spectatori nu prea are farmec. Cred că și CS U este în aceași situație, fiecare are nevoie de rezultate și cred că un egal nu ar fi bun pentru nimeni în momentul de față. Cred că ambele echipe vor juca la victorie și vom vedea un meci frumos”, a spus Florin Costea.

ADVERTISEMENT

Florin Costea: „Sunt departe de obiectiv, dar după trei, patru victorii”

FC U Craiova 1948 este departe de ceea ce și-a propus în acest sezon din SuperLiga, deoarece oltenii sunt departe de primele șase echipe și în zona retrogradabilă. Totuși, Florin Costea speră ca oltenii să revină în lupta pentru play-off după câteva victorii.

„Suporterii sunt al12-lea jucător, mai ales la Craiova. Când se umple stadionul este greu să câștigi la Craiova când joacă cu alte echipe. Este un meci de trei puncte cum sunt celelalte meciuri, la fel cum sunt și celelalte. Ambele echipe își doresc să câștige, cu cât mai mult senzația va fi mult mai mare dacă una dintre ele va câștiga.

ADVERTISEMENT

Înaintea unui asemenea meci nu sunt multe spus pentru că toți jucătorii sunt concentrați, știu și ei că este un derby. Nu cred că sunt multe de spus, dar probabil le-aș spune ce mi-ar veni în minte în clipele respective. Nu sunt genul de om care să vină cu referatele de acasă.

Sper în primul rând să se bată la play-off și de ce nu să fie acolo. În momentul de față sunt departe de acest obiectiv, dar după trei, patru victorii la rând, care sper că vor veni, vor fi din nou acolo sus”, a declarat Florin Costea pentru FANATIK.

Florin Costea se pregătește de antrenorat: „Sunt înscris la licența B”

Florin Costea este liber de contract după ce s-a despărțit de ARO Câmpulung și urmează toți pași pentru a fi antrenor în viitorul apropia. Acesta a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că își dorește să ajunge în SuperLiga la un moment dat.

„Întâi să îmi obțin cursurile și licențe și de ce nu, nu neapărat la FC U. Mi-aș dori să antrenez cât mai sus, dar o iau de jos și vom vedea, sper să reușesc. Eu încerc, nu am nimic de pierdut. Sunt înscris la licența B, mi-a plăcut în viață să iau mereu lucrurile pas cu pas și să nu mă gândesc la cei voi face”, a spus Florin Costea.

ADVERTISEMENT