Sport

Discursul lui Gică Craioveanu înaintea derby-ului Olteniei: „Vreau să revină mândria de a fi oltean”

Gică Craioveanu așteaptă cu sufletul la gură derby-ul Olteniei dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova. „Grande” are un mesaj pentru jucătorii lui Papură.
02.11.2023 | 07:06
Discursul lui Gica Craioveanu inaintea derbyului Olteniei Vreau sa revina mandria de a fi oltean
Discursul lui Gică Craioveanu înaintea derby-ului Olteniei: „Vreau să revină mândria de a fi oltean”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul Olteniei este mai așteptat ca oricând de suflarea „alb-albastră”, care speră într-un restart în SuperLiga cu rivalii din oraș. Gică Craioveanu a analizat confruntarea dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 pentru FANATIK , iar „Grande” are un mesaj mobilizator pentru „echipa lui Rotaru”.

Gică Craioveanu, despre derby-ul Universitatea Craiova – FC U Craiova: „Avem talent și publicul e de partea noastră. Suntem puțin favoriți”

După întâlnirile de la „sateliți” și la fotbal feminin, derby-ul Olteniei se apropie cu pași repezi și în SuperLiga. „Alb-albaștrii” lui Corneliu Papură sunt în criză, însă Universitatea Craiova se gândește doar la cele trei puncte și nimic mai puțin.

ADVERTISEMENT

Cunoscut drept un suporter înfocat al Universității Craiova după ce și-a atârnat ghetele în cui, Gică Craioveanu privește cu optimism derby-ul Olteniei. Fostul mare atacant este de părere că elevii lui Corneliu Papură sunt favoriți și salută revenirea Peluzei Nord lângă formația din Bănie.

„Nicio echipă nu ajunge în cel mai bun moment al anului, fără discuție! Avem un lot mai bun, zic că avem mai mult talent și publicul e de partea noastră. Cred că astea două lucruri vor influența rezultatul. Ei sunt la început cu un antrenor nou, până se acomodează cu ideea lui tactică este mai greu, de asta consider că suntem puțin favoriți.

ADVERTISEMENT

Este un lucru pozitiv că suporterii vor fi din nou alături de echipă, pentru că vorbește de la sine de iubirea pentru culori. Fără public o echipă nu există. Mă bucur că vor fi alături de echipă, este un derby, un meci mare și consider că publicul va răspunde ca atare, va fremăta.

Nu prea avem emoții ca jucător la derby-uri, era o partidă în plus să zic, dar căpătasem o oarecare experiență. Motivația este uriașă pentru că vrei să demonstrezi că ești mai bun decât rivalul, vrei să demontrezi publicului că ești capacitat pentru un astfel de meci”, a declarat Gică Craioveanu.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Olteniei îi poate reabilita pe „alb-albaștrii” lui Papură în fața suporterilor: „Ar ierta traiectoria până în momentul actual. Ar fi mulțumit și patronul”

Motivația și ambiția sunt la ele acasă înaintea derby-ului cu FC U Craiova 1948, iar Gică Craioveanu știe că un succes pe „Ion Oblemenco” ar schimba fața Universității Craiova. Acesta este de părere că trupa lui Corneliu Papură ar putea să depășească perioada nefastă din SuperLigă.

„Practic antrenorul la meciurile astea trebuie să vorbească foarte puțin, trebuie doar să știe să motiveze echipă și să aleagă cel mai bun 11, cel mai în formă. Motivația există la meciurile astea, pentru că mulți dintre jucători presupun că se cunosc, mulți dintre ei în afara terenului sunt prieteni și de asta consider că motivația vine de la sine.

ADVERTISEMENT

Moralul ar fi unul mult mai ridicat, în al doilea rând publicul ar ierta traiectoria și mersul echipei până în momentul actual și ar fi mulțumit și Mihai, patronul. Presupun că nici Mihai nu trece printr-un moment foarte bun, de asta consider că sunt multe avantaje după meci dacă s-ar câștiga”, a spus „Grande”.

Scenariu negru pentru Universitatea Craiova: „O înfrângere ar duce la un dezastru”. Dezamăgirile lui Gică Craioveanu

Gică Craioveanu susține că o înfrângerea cu FC U Craiova 1948 ar crea hoas la Universitatea Craiova. „Grande” trăiește dezamăgiri fără precedent ca suporter „alb-albastru” în acest sezon, de neînchipuit înaintea startului din SuperLiga.

„O înfrângere ar duce la un dezastru, ar fi din ce în ce mai multă presiune pe jucători, pe conducători deci de asta sper să bată echipa, consider că merită un efort în plus. Nici un egal nu te-ar ajuta, toată lumea se așteaptă de la noi că sunte favoriți, suntem echipa mai bună și de asta un egal nu ar fi foarte, foarte bun.

Pentru mine este cel mai important meci, nu doar cele trei puncte, ci pentru ca echipa să prindă încredere. Nu am trăi niciodată așa ceva ca fotbalist sau ca suporter, este o situație foarte stranie și atipică pentru mine, deoarece Craiova tot timpul a fost o echipă mândră, orgolioasă”, a mai spus Craioveanu.

Discursul clar al lui Gică Craioveanu: „Vreau să revină mândria de a fi oltean, răbufnirea de orgoliu”

„Grande” cunoaște ingredientele succesului la Universitatea Craiova și anunță că atitudinea „alb-albaștrilor” trebuie să se schimbe. Acesta își dorește să revadă orgoliu și răutatea oltenească în jocul formației din Bănie în derby-ul cu FC U Craiova 1948.

„Târziu nu este niciodată, mai sunt multe etape, dar zic că traiectoria echipei nu este foarte liniștitoare. Timp există pentru că nici nu s-a încheiat turul și de asta există timp să recuperezi ce ai pierdut, în play-off se vor înjumătății punctele și este altceva.

Ar trebui să se schimbe atitudinea echipei, fără atitudine nu ai cum să ai succes, iar atitudinea trebuie să vină de la jucători pentru că antrenorul te motivează, te duce până în 20 de metri , dar de acolo trebuie să decizi tu. Vreau să revină mândria de a fi oltean, acea răutate tipic oltenească, răbufnirea de orgoliu”, a mai spus Gică Craioveanu.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,10 este cota pentru „2 solist” la meciul UTA Arad- Universitatea Craiova