Fotbal intern

Florin Prunea, acuze grave pentru Răzvan Burleanu! ”Au dat milioane de euro să câștige”

08.03.2019 | 10:33
Florin Prunea acuze grave pentru Razvan Burleanu Au dat milioane de euro sa castige

Fostul internațional Florin Prunea i-a adus acuze grave președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, cu privire la alegerile pe care le-a câștigat în urmă cu un an, conform gsp.ro. În aprilie 2018, actualul șef de la Casa Fotbalului a obținut un nou mandat, al doilea, după ce și-a învins extrem de clar candidații și în mod special pe fostul internațional Ionuț Lupescu.

Florin Prunea, acuze grave pentru Răzvan Burleanu: ”Voturile s-au cumpărat pe bani”

”Lupescu a pierdut alegerile pentru că n-a vrut să dea bani! FRF și Burleanu au cheltuit mulți bani, chiar și cu o seară înainte de alegeri. S-au dat mulți bani la RIN cu o seară înainte, s-au dat milioane de euro! Voturile s-au cumpărat pe bani. S-au dat și bani în mod personal. De asta a pierdut Lupescu alegerile, pentru că a avut o campanie corectă”, sunt acuzele pe care i le aduce Florin Prunea lui Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu, în vârstă de 34 de ani, a câștigat extrem de autoritar al doilea mandat de președinte al Federației Române de Fotbal. El a primit 168 de voturi prin care i-a învins pe contracandidații săi Ionuț Lupescu – 78 de voturi și Marcel Pușcaș – 8 voturi. Cel de-al patrulea candidat pentru șefia forului de la Casa Fotbalului, Ilie Drăgan, nu a primit niciun vot.

Răzvan Burleanu în timpul discursului pe care l-a avut după ce a câștigat al doilea mandat de președinte al FRF
Răzvan Burleanu în timpul discursului pe care l-a avut după ce a câștigat al doilea mandat de președinte al FRF

Prunea este unul dintre contestatarii lui Burleanu

Imediat după numărarea voturilor și anunțarea câștigătorului, Răzvan Burleanu a avut un discurs agresiv. Nu a fost un fleac, dar i-am ciuruit”, și-a început acesta alocuțiunea, după care și-a explicat afirmația: “Dar eu, ce mi-a păţit pielea timp de 3 luni de zile înainte de alegeri, eu ce să mai zic? Păi, dacă e să facem o comparaţie, chiar a fost un fleac ce am spus eu. A fost o replică spontană. Una pe care nu o regret. Mesajul a vrut să sintetizeze trăirile pe care le-am avut eu şi echipa mea. Şi noi ne-am simţit nu o dată jigniţi. Mai bine că am transmis eu, poate dacă era altcineva în locul meu mesajul era mai dur. Dar cine a interpretat că mesajul era adresat lui Mircea Lucescu ori lui Cristi Chivu greşeşte. De altfel, cu domnul Lucescu am avut o discuţie telefonică în care i-am explicat că nu era vizat”.

Florin Prunea este cunoscut ca unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Răzvan Burleanu, el susținând campania fostului său coechipier de la echipa națională, Ionuț Lupescu. ”Să uite el că a ciuruit pe cineva. Ăsta n-a ciuruit şi nu o să ciuruie pe nimeni toată viaţa lui. Este un om de o mediocritate cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Va trece aşa neobservat. Asta este, oamenii au ales. Nici pe vremea lui Ceauşeşcu nu cred că s-au întâmplat asemenea lucruri…”, a fost răspunsul lui Florin Prunea pentru președintele FRF.