News

Focar de Covid-19 la Spitalul Județean Bistrița Năsăud. Cinci noi cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor

03.10.2020 | 16:32
Focar de Covid19 la Spitalul Judetean Bistrita Nasaud Cinci noi cazuri de imbolnavire in randul elevilor
ADVERTISEMENT

Este alertă în Bistrița-Năsăud. Un focar de Covid-19 a fost semnalat la Spitalul Județean, acolo unde mai mulți angajați au fost depistați pozitiv.

De asemenea, pe raza județului din nordul Transilvaniei s-a consemnat o creștere îngrijorătoare în rândul elevilor care au contractat boala după reluarea anului școlar.

ADVERTISEMENT

După depistarea elevilor infectați cu noul coronavirus, unitățile școlare la care învățau au trecut în scenariul roșu, cel al cursurilor desfășurate online.

Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean Bistrița Năsăud. Cinci noi cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor

Situație gravă în Bistrița. La Spitalul Județean de Urgență au fost confirmați pozitiv cu coronavirus șapte angajați de la Blocul Alimentar. La aceștia se adaugă și o îngrijitoare de la Policlinica Bistrița.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că focarul a avut ca punct de plecare contaminarea unei asistente, al cărei soț s-a întors infectat din Germania. Ulterior, SJU Bistrița a testat tot personalul Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajați și directorul administrativ, și un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie.

Rezultatul a venit: dintre cele 36 de persoane testate, 7 au fost confirmate pozitive, una incertă și restul negative.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfășoară pe echipe cu rotații săptămânale, instituția își continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ).

În această situație, s-au luat următoarele măsuri: Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecție completă, lucrul continuă cu angajații testați negativ, echipați cu măști de protecție FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ.

ADVERTISEMENT

În cazul îngrijitoarei de curățenie din Ambulatoriu, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă”, transmite SJU Bistrița, conform Jurnalul.

Cinci elevi din județ, depistați pozitiv cu Covid-19

A crescut și numărul elevilor din județ depistați pozitiv cu noul coronavirus. La Liceul ”Radu Petrescu” din comuna Prundu Bârgăului au fost confirmate cinci cazuri de Covid-19, potrivit Agerpres.

În aceste condiții, liceul va intra în scenariul roşu, de săptămâna viitoare, iar elevii vor participa la cursurile online. De asemenea, au mai fost depistați doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bistriţa, unul de clasa a şaptea şi altul de clasa a opta, care se aflau în cantonament.

În ultimele 24 de ore, în Bistrița-Năsăud, au fost raportate 19 noi cazuri de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT