Life

Forma rară de cancer care i-a cauzat moartea unei femei. Nici cadrele medicale nu o cunoșteau

Forma rară de cancer din cauza căreia a murit o femeie, mamă a unui copil. Nici cadrele medicale nu cunoșteau afecțiunea.
19.03.2023 | 23:19
Forma rara de cancer care ia cauzat moartea unei femei Nici cadrele medicale nu o cunosteau
Femeia era mama unui copil. Sursa foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

O femeie originară din Scoția a murit de o formă de cancer foarte rară. Asistentele care au îngrijit-o au mărturisit că nu au auzit nici ele de afecțiunea incurabilă. Pacienta, în vârstă de 40 de ani,  a lăsat în urma sa un copil și pe soțul ei.

Forma rară de cancer din cauza căreia a murit o mamă

Leseley Turner a plecat din această lume în iulie anul trecut, după o luptă grea cu nemilosul cancer. În cazul său s-a depistat o formă numită angiosarcorm, în urma descoperirii unui nodul la sân. De cum l-au identificat, medicii i-au spus femeii și soțului acesteia, Rob, că nu se mai poate face nimic.

ADVERTISEMENT

Lesley Turner și-a dat seama că forma sa de cancer era una neobișnuită, văzând cum cadrele medicale se contraziceau pe seama diagnosticului. Nedumerită, ea i-a întrebat la un moment dat dacă mai are mult de trăit, răspunsul fiind unul negativ.

În pofida posibilității vindecării, Lesley a urmat ședințele de chimioterapie pentru patru luni. A fost îngrijită în două spitale, cel din Northern General și Weston Park, a relatat soțul său, pentru publicația internațională Yorkshire Live.

ADVERTISEMENT

”Ne-am dat seama destul de repede că este ceva serios. A făcut chimioterapie timp de aproximativ patru luni, dar a avut întotdeauna un zâmbet pe buze și spunea ‘dacă nu râzi, vei plânge’, așa că am încercat să mergem mai departe, a povestit soțul rămas văduv.

Ce a făcut soțul femeii în memoria acesteia

În memoria lui Lesley, Rob a decis să organizeze o strângere de fonduri, iar banii să se îndrepte către un centru de îngrijiri paliative. Bărbatul a decurs la acest gest după ce soția lui i-a spus pe patul de moarte să procedeze astfel, încât să fie sprijinite persoanele care se luptă cu cancerul.

ADVERTISEMENT

Cum să eviți cancerul

Cancerul este una dintre cele mai întâlnite boli în prezent. Sunt persoane care reușesc să scape de el, oricât de greu ar fi, iar altele pierd lupta cu această afecțiune. De multe ori, s-a observat că stilul nostru de viață este cel care ne influențează starea de sănătate și apariția unor boli grave.

Unul dintre sfaturile pe care ni le dau medicii în a preveni cancerul este să renunțăm la alcool sau fumat. Cu cât sunteți pradă tot mai mult acestor vicii, cu atât starea de sănătate se înrăutățește. Fumatul ar fi responsabil pentru 90% dintre cazurile de cancer la plămâni sau laringe, faringe, esofag și gură.

ADVERTISEMENT

Un număr de 28 de substanțe pe care le conține tutunul sunt cancerigene, potrivit sfatulmedicului.ro. În ceea ce privește alcoolul, acesta este responsabil pentru aproape 9, 5% dintre morțile premature. Pe lângă acestea, suntem îndemnați să facem cât mai multă mișcare, să avem o alimentație sănătoasă și să ne trătăm orice infecție.

ADVERTISEMENT