Fotbal international

Fost star în Premier League, dezvăluiri incredibile: “Eram mort de beat când am dat un hat-trick”

13.08.2018 | 17:06
Fost star in Premier League dezvaluiri incredibile Eram mort de beat cand am dat un hattrick

Un fost star din Premier League face dezvăluiri incredibile din perioada în care a jucat pentru Arsenal. Jermaine Pennant a mărturisit, în autobiografia sa intitulată “Mental: Bad Behaviour, Ugly Truths and the Beautiful Game”, în traducere “Psihic: Comportament Rău, Adevăruri Urâte şi Frumosul Joc”, că a intrat pe teren în stare de ebrietate și a marcat un hat-trick pentru londonezi în meciul jucat împotriva lui Southampton, în sezonul 2002-2003.

În vârstă de 35 de ani, Jermaine Pennant a povestit un episod incredibil din perioada în care a jucat la Arsenal. Englezul spune că în noaptea de dinaintea meciului jucat de Arsenal împotriva lui Southampton în Premier League, pe 7 mai 2003, a petrecut toată noaptea cu prietenii și a consumat băuturi alcoolice, iar dimineața s-a dus să ia micul dejun la McDonald’s. Pennant avea 20 de ani în acel moment și nu știa că va fi titular cu Southampton. Fostul sportiv mai spune că prietenii știau că are meci a doua zi și au încercat să îl încuie în cameră ca să nu se ducă la petrecere. Dar Jermaine Pennant avea un motiv serios să nu stea acasă, după cum povestește chiar el.

“Ştiam că acolo vor fi atât de multe fete, încă eram hotărât să mă duc. Nu era cale să nu mă duc. Am promis că nu o să beau, nici măcar o picătură. Aşa că am mers acolo, a fost o noapte bună, pe care am terminat-o praf. Ne-am făcut atât de praf, încât ei au uitat de meciul meu de a doua zi”, scrie fostul fotbalist în cartea sa.

Fost star în Premier League, dezvăluiri incredibile

La ora 5.00 dimineața, Pennant petrecea în compania unei tinere pe care o întâlnise la petrecerea de pomină. Pentru că se simțea foarte deshidratat, înainte de meci a băut patru litri de apă și a avut mari dificultăți pe toată durata partidei. Tot meciul s-a gândit doar că vrea să fie schimbat mai repede de un coechipier pentru a putea merge la toaletă.

“Mă simţeam ca şi cum urma să mor, dar am dat totul, fiecare picătură de putere pe care o aveam, fiecare picătură de concentrare şi energie, nu conta cât de rău îmi era. Meciul a început. Alergam pe teren abia aşteptând pauza. Apoi am marcat. Thierry Henry m-a lansat, am şutat la coluţul de jos şi am înscris. Am gândit: ‘Îţi mulţumesc, Doamne!’ Apoi m-am bucurat. M-am uitat la banca de rezerve şi nu doream altceva decât să mă schimbe cineva. Eram atât de fericit şi mă gândeam: ‘Scoateţi-mă de pe teren!’ Apoi am mai dat un gol. La al doilea gol, m-am întrebat ce or fi gândind băieţii. Mă întrebam dacă or şti că am dat două goluri. Apoi am completat hat-trick-ul şi am gândit ‘nu e adevărat.’ Nu-mi venea să cred. Nu am suflat o vorbă. Am luat mingea după meci. În ultimele 20 de minute, simţeam că-mi vine să vomit deoarece aveam încă alcool în corp. M-am simţit îngrozitor, era ceva de genul ‘scoateţi-mă afară, vă rog'”, a mărturisit Pennant, care nu a impresionat la Arsenal, fiind împrumutat de mai multe ori. A jucat la 14 echipe în întreaga carieră, printre care amintim Liverpool, Real Zaragoza, Stoke City, Wolverhampton şi Wigan.

3 goluri și 2 pase de gol a dat Jermaine Pennant pentru Arsenal în 24 de partide