Fotbal intern

Fostele glorii ale lui Dinamo, victime colaterale în războiul civil din “Ştefan cel Mare”! Cum a fost taxat Marius Niculae de fani

08.06.2019 | 11:26
Fostele glorii ale lui Dinamo victime colaterale in razboiul civil din Stefan cel Mare Cum a fost taxat Marius Niculae de fani

Fostele glorii ale lui Dinamo sunt victime colaterale în războiul civil din “Ştefan cel Mare”. A fost o săptămână agitată în rândul “câinilor”, totul pornind cu demiterea lui Mircea Rednic, informaţie anunţată în exclusivitate de FANATIK. Fanii alb-roşilor au protestat vehement şi au blocat numirea lui Eugen Neagoe la echipă. Vineri, la Dinamo – Rapid, meci caritabil jucat în fieful dinamoviştilor şi la care FANATIK a participat, ultraşii din PCH au continuat protestul.

Fostele glorii ale lui Dinamo, victime colaterale în războiul civil din “Ştefan cel Mare”. Ultraşii şi-au luat la ţintă victimele

Fostele glorii ale lui Dinamo sunt victime colaterale în războiul civil din “Ştefan cel Mare”, iar fanii din PCH au dus prima bătălie pe teren propriu cu oficialii clubului. După luptele din “deplasare”, din faţa hotelului deţinut de Ionuţ Negoiţă şi de la locuinţa lui Bogdan Bălănescu, “câinii” s-au mutat în casa lor, de unde vor să se mute căt mai repede. “Vrem stadion” este laitmotivul în rândul ultraşilor, mesaj postat pe garduri la fiecare meci jucat pe teren propriu.

Vineri, fostele glorii ale lui Dinamo şi Rapidului s-au întâlnit pentru un meci caritabil, moment perfect pentru ca ultraşii să-şi verse amarul pe Ionuţ Negoiţă, Bogdan Bălănescu sau Eugen Neagoe. Încă din startul derby-ului, fanii, strânşi în Peluza “Cătălin Hîldan”, i-au scandat numele lui Mircea Rednic, pe care îl vor înapoi la echipă. Au urmat injurii pe bandă rulantă, Ionuţ Negoiţă şi Bogdan Bălănescu fiind ţintele preferate. Totul a culminat cu un baner dedicat lui Eugen Neagoe: “În schiţa lui Caragiale cel mai prost personaj / neaGOE n-ai ce căuta la Dinamo în peisaj”.

Fostele glorii ale lui Dinamo, victime colaterale în războiul civil din "Ştefan cel Mare"
Fostele glorii ale lui Dinamo, victime colaterale în războiul civil din “Ştefan cel Mare”

Marius Niculae, taxat de ultraşi. Giani Kiriţă, liderul de galerie din teren

În ultimele zile, războiul civil de la Dinamo a făcut ca fostele glorii ale “câinilor” să aibă discursuri diferite. Marius Niculae a avut recent un mesaj tranşant şi i-a înţepat pe ultraşii din PCH, care au protestat în faţa hotelului deţinut de Ionuţ Negoiţă. “Ei preferă astfel de proteste în loc să vină la stadion. Suporterii adevărați ai lui Dinamo nu fac lucruri de genul ăsta”, spunea fostul atacant al dinamoviştilor. Aflat pe teren în meciul caritabil cu Rapid, Marius Niculae a fost taxat de ultraşi, care i-au transmis că nu mai este “bărbat”, dar într-un mod licenţios.

La polul opus s-a aflat Giani Kiriţă, care a făcut show pe teren, fiind liderul de galerie de pe gazon. În repriza a doua a meciului cu Rapid, fostul căpitan al “câinilor” a fost invitat să scandeze împotriva lui Ionuţ Negoiţă, iar acesta s-a conformat în repetate rânduri. Pe lângă Giani Kiriţă, fanii lui Dinamo au mai scandat numele lui Ionuţ Lupescu şi Florentin Petre. De altfel, la finalul meciului caritabil, fostul fundaş a fost singurul care a mers să salute galeria.

Fostele glorii ale lui Dinamo, victime colaterale în războiul civil din "Ştefan cel Mare"
Fostele glorii ale lui Dinamo, victime colaterale în războiul civil din “Ştefan cel Mare”

Mircea Lucescu, reacţie nervoasă la adresa ultraşilor

Ultraşii lui Dinamo nu şi-au susţinut favoriţii în meciul cu Rapid, fanii având poliţe de plătit, motiv pentru care Mircea Lucescu a avut o reacţie nervoasă chiar în timpul derby-ului. La final, “Il Luce” i-a taxat pe fani, catalogând prestaţia acestora ca fiind una ruşinoasă.

Ionuţ Lupescu, al cărui nume a fost scandat de fani, a avut, la rândul lui, o poziţie tranşantă în războiul civil de la Dinamo. “Din păcate, lumea nu a înţeles acest meci, că e în scop caritabil. Sunt puţin dezamăgit că oamenii nu au înţeles acest lucru. Eu nu am de ce să salvez clubul, pentru că eu mi-am făcut datoria faţă de club de multe ori şi sunt alţii care pot s-o facă. Şi eu, ca suporter dinamovist, sunt nemulţumit de ani de zile de ce se întâmplă la Dinamo, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă duc peste cineva şi să mă duc să-l înjur. Sunt alte lucruri care prin dialog se pot discuta”, a declarat Ionuţ Lupescu la finalul meciului Dinamo – Rapid.