News

Fostul premier pakistanez, victima unei tentative de asasinat. Care este starea lui Imran Khan

Imran Khan a fost rănit când convoiul în care călătorea a fost atacat cu focuri de armă în vreme ce conducea un marș de protest în estul țării
03.11.2022 | 14:22
Fostul premier pakistanez victima unei tentative de asasinat Care este starea lui Imran Khan
Imran Khan a fost victima unei tentative de asasinat Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Imran Khan a fost “împușcat în picior într-o tentativă de asasinat” în Pakistan. Fostul premier a fost rănit când convoiul său a fost atacat în estul țării, potrivit mai multor rapoarte ale presei locale.

Fostul premier pakistanez, victima unei tentative de asasinat

Fostul premier pakistanez, Imran Khan, a fost rănit când convoiul său a fost ținta unor focuri de armă în estul țării, au anunțat mai multe canale de știri locale. Khan conducea un marș de protest la Islamabad pentru a cere alegeri anticipate. El a fost împușcat în picior, dar se află în afara oricărui pericol, au adăugat rapoartele media.

ADVERTISEMENT

Asistentul său și fostul ministru al informațiilor Fawad Chaudhry nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, relatează The Guardian. Postul britanic Sky News a relatat că susținătorii săi au spus că este vorba de o tentativă de asasinat.

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra unui camion cu containere care îl transporta pe fostul premier pakistanez Imran Khan, rănindu-l ușor pe acesta, dar și pe unii dintre susținătorii săi, au anunțat un înalt lider al partidului său și poliția.

ADVERTISEMENT

Poliția a mai anunțat că a reținut un bărbat suspectat că a tras focuri de armă la miting. Bărbatul suspect a fost arestat cu un pistol de 9 mm și două încărcătoare goale, a precizat poliția.

Un consilier al partidului a declarat că Khan a fost rănit la tibie și nu a fost rănit grav. “Un bărbat a deschis focul cu o armă automată. Mai multe persoane sunt rănite. Imran Khan este, de asemenea, rănit”, a declarat Asad Umar pentru Reuters.

ADVERTISEMENT

Susținătorii lui Khan au descris incidentul ca fiind o tentativă de asasinat. Acesta a fost transportat la spital.

Au fost răniți și unii susținători ai fostului premier

Atacul a avut loc în districtul Wazirabad, în estul provinciei Punjab. Khan călătorea într-un convoi mare de camioane și mașini care se îndrepta spre capitala Islamabad, ca parte a campaniei sale menite să forțeze guvernul să organizeze alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT
Imran Khan atentat
Imran Khan, imdeiat după atentat Foto: AP

Khan a fost văzut ulterior cu un bandaj la picior. El a fost mutat într-un alt vehicul din camionul său cu containere, de unde se anunța că este în siguranță. Unii dintre susținătorii partidului său, Tehreek-e-Insaf, au fost de asemenea răniți, potrivit anunțului.

Cel puțin o persoană a fost ucisă în incident, potrivit lui Faisal Javed, un politician senior al PTI și aliat apropiat al lui Khan, care a fost rănit la cap în urma atacului. Numele victimei nu a fost făcut public.

Atacul a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce Khan și-a început marșul din Lahore, capitala provinciei Punjab, împreună cu mii de susținători.

De la înlăturarea sa în urma unui vot de neîncredere în parlament în aprilie, Khan a susținut că a fost victima unei conspirații puse la cale de succesorul său, Shehbaz Sharif, și de Statele Unite – afirmații pe care atât noul premier, cât și Washingtonul le-au negat.

ADVERTISEMENT