News

Fostul preşedinte al revoluționarilor din Brașov, extrădat din Italia și adus în țară. Alina Gorghiu: „Nimeni nu e mai presus de lege”

Dorin Lazăr Maior va sta cinci ani în spatele gratiilor. El a fost condamnat pentru complicitate la cumpărare de influenţă.
16.10.2023 | 17:44
Fostul presedinte al revolutionarilor din Brasov extradat din Italia si adus in tara Alina Gorghiu Nimeni nu e mai presus de lege
Fostul preşedinte al revoluționarilor din Brașov, extrădat din Italia. Foto Libertatea
ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte al revoluționarilor din Brașov și fost deputat PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost extrădat din Italia și adus în România, luni, 16 octombrie. El va fi închis pentru următorii 5 ani, după ce a fost condamnat pentru infracțiunea de complicitate la cumpărare de influență.

Fostul preşedinte al revoluționarilor din Brașov, extrădat din Italia și adus în țară

Anunțul privind extrădarea fostului deputat a fost făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Inițial, acesta ar fi trebuit să ajungă în România pe 2 octombrie, însă aducerea lui a fost amânată, deoarece s-a internat într-un spital din Italia, acuzând probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, cadrele medicale au hotărât că poate fi transferat, cu avionul, în România. Nu este pentru prima dată când fostul deputat, Dorin Lazăr Maior încearcă să scape de închisoare.

În noiembrie 2013, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru șantaj în Dosarul Romexterra. La vremea respectivă, acesta a fugit în Dubai, fiind prins și încarcerat în 2016. În 2020 a fost eliberat condiționat.

ADVERTISEMENT

În iulie 2023, în timp ce se afla în Italia, a primit încă o lovitură, fiind condamnat de Tribunalul Brașov la 5 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.

„Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”

Luni, 16 octombrie, a fost extrădat și adus pe Aeroportul Otopeni, fiind escortat de polițiști și condus la Penitenciarul Rahova. Dorin Lazăr Maior a fost deputat în perioada 2000 și 2004. De asemenea, el a îndeplinit funcția de preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor.

ADVERTISEMENT

“Nimeni nu e mai presus de lege! Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) şi fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în scurt timp va fi adus din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.

La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani şi 1.186 zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare.

ADVERTISEMENT

Mulţumesc tuturor autorităţilor, naţionale şi străine, care au contribuit la aducerea în ţară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților