Franța a interzis sportul în aer liber! A 4-a țară care depășește 10.000 de morți

Flaviu Popa   
în HotNews
07/04/2020, 22:31
Franța a interzis sportul în aer liber! A 4-a țară care depășește 10.000 de morți
Parisul interzice jogging-ul în timpul zilei. Foto: Hepta

Parisul a interzis excercițiile fizice pe timp de zi, în condițiile în care autoritățile din Franța nu reușesc să oprească numărul de morți. În ultimele 24 de ore, francezii au înregistrat 1.417 de decese.

Parisul a interzis sportul în aer liber

Important de reținut, francezii nu vor avea voie să facă jogging sau alte sporturi în intervalul orar 10:00 – 19:00, însă în afara orelor menționate cetățenii nu își vor pierde acest drept.

Numărul total de morți din Franța a depășit 10.000, a 4-a cea mai afectată țară din lume după SUA, Spania și Italia.

Americanii se apropie de 400.000 de cazuri și vor depăși numărul de decese al Italiei în scurt timp. 12.400 de persoane au decedat în SUA, comparativ cu cele 17.127 din Italia.

Comparativ cu săptămâna trecută, cifra a crescut cu 16%, motiv de îngrijorare pentru autorități. Important, momentan nu au fost centralizate datele primite din azilurile de bătrâni de pe teritoriul francez.

Primarul Parisului Anne Hidalgo și șeful poliției au menționat că oamenii vor avea acceptul de a face joggin atunci când „străzile sunt mai liniștite”.

Președintele Emmanuel Macron a răbufnit weekend-ul trecut când mii de oameni au ieșit în parcuri, fericiți că vremea frumoasă le permite acest lucru. De reținut, grupurile de oameni au fost amendate pentru că au încălcat legea, însă nimeni nu a părut interesat de acest aspect.

Ministrul francez al sănătății a avertizat că epidemia este la început în Franța. Politicile din Franța sunt extrem de asemănătoare cu cele din România. De altfel, ordonanțele militare românești au fost inspirate din cele gândite de francezi.

La fel ca și în cazul românilor, francezii sunt obligați să rămână în case, excepție făcând cei care muncesc. De asemenea, sportul este permis în mod individual, în jurul locuinței.

Închide ×