News

Franța intră în carantină totală pentru o lună. Emmanuel Macron: ”Trebuie să vaccinăm neobosit!”

31.03.2021 | 22:16
Franta intra in carantina totala pentru o luna Emmanuel Macron Trebuie sa vaccinam neobosit
ADVERTISEMENT

Franța intră în carantină totală pentru o lună. Preşedintele Emmanuel Macron s-a adresat cetăţenilor miercuri seară şi a anunţat carantină naţională timp de o lună.

Acesta le-a cerut oamenilor să lupte cu pandemia în luna aprilie, ca apoi ”Franța să se redeschidă treptat de la mijlocul lunii mai.”

ADVERTISEMENT

Începând de sâmbătă seara, pentru o lună, nu va mai fi posibilă deplasarea într-un perimetru de mai mult de 10 kilometri, în afara unui motiv întemeiat. În timpul carantinei, de la ora 19.00 la 6.00, sau pentru depăşirea celor 10 kilometri va fi cerut un document justificativ, potrivit News.ro.

Franța intră în carantină. Macron: “Vom fi continentul cu cea mai mare producţie de vaccinuri”

După SUA şi Marea Britanie, a venit rândul Franţei să acuze China! Macron:
Foto: Hepta

Printre măsurile anunţate se numără și închiderea şcolilor. Toate unităţile şcolare vor avea o săptămână de cursuri online, începânde luni, a anunţat președintele Franței.

ADVERTISEMENT

Măsura de carantinare vine pe fondul unor date alarmante. Macron susține că 44% din cei aflaţi la terapie intensivă au vârste sub 65 de ani.

“Mai mult de 8,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin. Trei milioane au primit două.  Vaccinul este eficient. Cea mai bună dovadă a acestei eficienţe se vede în cifrele şi în mortalitatea concetăţenilor de peste 80 de ani. Mortalitatea s-a diminuat semnificativ (…)

ADVERTISEMENT

Trebuie să vaccinăm cât mai repede posibil şi pe cei mai fragili. Trebuie să vaccinăm neobosit, fără zile de sărbătoare, sâmbăta şi duminica, la fel ca în timpul săptămânii. Pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna, numeroase centre au deschis, datorită angajamentului primăriilor. Pentru vaccinurile AstraZeneca şi mâine Pfizer, 250.000 de profesionişti s-au mobilizat pentru a se vaccina cu acestea”, a declarat miercuri seară Emmanuel Macron, conform sursei citate.

“De acum şi până la sfârşitul verii, toţi francezii cu vârsta de peste 18 ani care doresc pot fi vaccinaţi. Pentru că este cheia ca să ne reconectăm, cheia pentru a ne redeschide ţara”, a promis Macron.

ADVERTISEMENT

Franța se redeschide treptat din luna mai

“Voi reveni cu o agendă pentru redeschidere. De la mijlocul lunii mai vom începe să redeschidem unele spaţii de cultură.

Vom autoriza fără condiţii deschiderea teraselor şi vom construi, între mijlocul lui mai şi începutul verii, un calendar de redeschidere progresivă pentru cultură, sport, timp liber, evenimente, cafenele şi restaurante”, a transmis Macron.

ADVERTISEMENT