Sport

Franţa – Rusia 24-21. Era Les Bleus! După titlul mondial, franțuzoaicele triumfă și la Campionatul European!

16.12.2018 | 17:30
Franta  Rusia 2421 Era Les Bleus Dupa titlul mondial frantuzoaicele triumfa si la Campionatul European

Franța a câștigat în premieră titlul european, după o victorie în finala de la Paris împotriva Rusiei, scor 24-21. După o primă repriză extrem de echilibrată, Franța s-a desprins în partea secundă, adjudecându-și primul Campionat European din istorie. 

Franța cucerea anul trecut cel de-al doilea său titlu mondial, după o finală cu Norvegia.

Franțuzoaicele au pierdut un singur meci pe durata acestui turneu, chiar cel inaugural și chiar împotriva Rusiei. Echipa lui Trefilov se impunea atunci cu 26-23 și devenea favorită la trofeu. Rusia a jucat perfect până în finală, la fel ca Franța.

Ajutate de un public fenomenal în sala din Paris, dar și de unele decizii favorabile din partea arbitrilor, franțuzoaicele au controlat jocul decisiv și au fost conduse doar în primele 15 minute.

Min. 60 – Final! Franța e campioană europeană 24-21 Franța

Min. 46 – Franța continuă să conducă, însă Rusia încă speră 21-18 Franța

Min. 36 – Franțuzoaicele încep perfect repriza secundă 16-13 Franța

Min. 30 – Pauză la Paris! Gazdele au un avantaj minim 13-12 Franța

Min. 24 – Franțuzoaicele se distanțează la două goluri diferență 10-8 Franța

Min. 15 – Publicul francez este la înălțime, dar Rusia rezistă bine 7-6 Rusia

Min. 6 – Start echilibrat de meci 3-2 Franța

Min. 1 – A început meciul

Meciul Franţa – Rusia este finala turneului final al Campionatului European de handbal feminin şi are loc duminică, 16 februarie, cu începere de la ora 18:30 în AccorHotels Arena din Paris. Cu această partidă se va încheia a 13-a ediţie a Campionatului European de handbal feminin, competiţie care a fost găzduită de Franţa, în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.


Este o finală care pune faţă în faţă pe campioana mondială, în speţă Franţa, titlu câştigat în 2017 şi pe cea olimpică, Rusia luând aurul la Rio de Janeiro, în 2016. La capitolul trofee Rusia are patru titluri de campioană mondială şi un titlu olimpic iar Franţa are două titluri mondiale. Şi mai interesant este că aceste succese au fost obţinute la ambele finaliste cu acceaşi antrenori pe bancă pe care îi au acum, Olivier Krumbholz la franţuzoaice şi Evgheni Trefilov la rusoaice. După ce aceştia au plecat pentru o bună perioadă de timp nici un trofeu nu s-a mai lipit de jucătoarele celor două naţionale.

Franţa – Rusia Live Stream Online la TVR HD şi TVR 1

Partida Franţa – Rusia este finala turneului final al CE de handbal feminin şi se dispută duminică, 16 decembrie, de la ora 18:30, la Paris, în aceeaşi sală unde s-au jucat semifinalele şi meciul pentru locul 5, precum şi duminică, 16 decembrie, finala mică dintre România şi Olanda, de la ora 15:00.

Franţa - Rusia finala CE handbal feminin. Echipa Franţei se bate pentru primul titlu european. A pornit cu un eşec în faţa Rusiei, încheie tot cu un meci cu Rusia
Franţa – Rusia finala CE handbal feminin. Echipa Franţei se bate pentru primul titlu european

Meciul Franţa- Rusia va fi transmis concomitent, în exclusivitate în România, de TVR HD şi TVR 1, finala pentru aur fiind singurul joc de la acest turneu final pe care TVR 1 îl va prelua în direct în afara partidelor României, care au fost difuzate în acelaşi timp cu TVR HD. Altminteri, celelate meciuri, fără cele ale tricoloarelor, le-aţi putut viziona numai pe TVR HD. Puteţi accesa şi site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări finala în format LIVE VIDEO.

Franţa şi Rusia vor stabili o premieră, indiferent cine va câştiga titlul european, pentru că nici una nu a mai reuşit vreodată acest lucru. Franţa a pierdut în faţa Rusiei la acest turneu final chiar în meciul de deschidere, din cadrul grupei B, pe 29 noiembrie şi nu a fost o înfrângere la mare luptă, ci una la trei lungimi în spatele adversarului. De aceea, Olivier Krumbholz se teme tare de faptul că tot Rusia va sta în cale fetelor sale pentru aurul european.

Campionatul European de handbal feminin LIVE VIDEO şi STREAM pe FANATIK.RO

Ambele au avut evoluţii trase la indigo în semifinale. Victorii la şase goluri, Franţa în faţa Olandei, Rusia împotriva României, după ce la pauză ambele aveau avans de un singur gol. Arbitrii finalei va fi un cuplu format din două daneze, Karina Christiansen şi Line Hansen şi rusoaicele se tem că arbitrajul va fi mai mult de trandţionalul cinci la sută pentru gazde. La casele de pariuri, deşi Rusia a învins în grupă, Franţa e favorită, cu 1,70, succesul Rusiei fiind cotat cu 2,20, iar egalul cu 8,50. Şi varianta şansă dublă 1X, adică victorie Franţa sau egal la final are cotă de 1,45, iar şansă dublă X2 cotă 1,70.