News

Frații Tate își primesc înapoi mașinile de lux și proprietățile. Curtea de Apel București a ridicat sechestrul pus pe averea celor doi

Frații Tate își primesc averea înapoi, după ce Curtea de Apel București a ridicat, luni, sechestrul pus pe bunurile celor doi.
08.01.2024 | 18:04
Fratii Tate isi primesc inapoi masinile de lux si proprietatile Curtea de Apel Bucuresti a ridicat sechestrul pus pe averea celor doi
Frații Tate își primesc înapoi mașinile de lux și proprietățile. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Frații Tate își primesc înapoi mașinile de lux și proprietățile. Anul 2024 a început cum nu se putea mai bine pentru cei doi britanici, care au ținut prima pagină a ziarelor după ce au fost cercetați de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Frații Tate își primesc înapoi mașinile de lux și proprietățile

Unul ditre avocații lui Andrew Tate a transmis că a fost ridicat sechestrul pus pe averea acestuia, potrivit deciziei Curții de Apel București, arată un comunicat citat de Reuters. Măsura sechestrului a fost impusă din ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Procurorii români au pus sechestru pe 15 mașini de lux și zece care și terenuri pe care cei doi frați le aveau în România. În toată această perioadă, avocații acestora au înaintat mai multe contestații în urma măsurilor luate e DIICOT.

Amintim că frații Tate au fost reținuți la finalul lui 2022. Ei sunt cercetați de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. De asemenea, două tinere suspecte că îi ajutau pe cei doi, au fost și ele arestate, printre acestea fiind și o fostă polițistă.

ADVERTISEMENT

Cei doi sunt cercetați sub control judiciar

La 30 decembrie 2022 au fost reținuți, iar după trei luni au fost plasați în arest la domiciliu. Din luna august, aceștia sunt cercetați sub control judiciar. În decembrie, avocații fraților Tate au depus contestații cu privire la măsura controlului judiciar, după ce au solicitat să iasă temporar din România.

„Respinge cererea inculpaților Tate III Emory Andrew și Tate Tristan de constatare a încetării de drept a condițiilor controlului judiciar cu referire la obligația de a nu părăsi mun. București și județul Ilfov, ca nefondată.

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată conform art. 405 alin. 2 C. pr. pen. prin punerea minutei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, arăta instanța, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Potrivit DIICOT, grupul infracțional obliga femei să facă anumite materiale cu conținut pornografic. Acestea erau transmise contracost pe anumite site-uri. În acest fel, indivizii câștigau sume mari de bani.

ADVERTISEMENT
Tags: