News

Instanța a respins cererea fraților Tate de a-și vizita mama în Marea Britanie. Andrew: ”În România nu există nevinovat până la proba contrarie”

Instanța a respins cererea fraților Tate de a-și vizita mama în Marea Britanie. Femeia a suferit un atac de cord. Andrew Tate susține că e victima unei conspirații
23.12.2023 | 15:38
Instanta a respins cererea fratilor Tate de asi vizita mama in Marea Britanie Andrew In Romania nu exista nevinovat pana la proba contrarie
Frații Tate nu vor pleca în Marea Britanie să își viziteze mama Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Un tribunal din România a respins vineri cererea fraților Andrew și Tristan Tate de a părăsi temporar țara pentru a-și vizita mama în Marea Britanie, după ce aceasta a suferit un atac de cord.

Instanța a respins cererea fraților Tate de a-și vizita mama în Marea Britanie

Frații Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de trafic de persoane, viol și formarea unei grupări criminale pentru a exploata sexual femei.

ADVERTISEMENT

După decizia Curții de Apel București, purtătorul de cuvânt al lui Andrew Tate a declarat că hotărârea “i-a descurajat”. Joi, Tate a scris într-o postare pe X, fostul Twitter, că mama sa a fost spitalizată și că va cere instanței “o vizită de urgență la Londra”.

Decizia instanței a venit la aproape un an după ce Andrew Tate, fratele său Tristan și două românce au fost arestați în apropiere de București. Procurorii români i-au pus oficial sub acuzare pe toți patru în iunie. Aceștia au negat acuzațiile, iar data procesului nu a fost stabilită. Cu toate acestea, ei nu pot părăsi țara.

ADVERTISEMENT

“Andrew și Tristan au un istoric impecabil de respectare a tuturor restricțiilor și nu au încălcat niciodată nicio reglementare, afirmând angajamentul lor de a se conforma și dovedind că nu reprezintă un risc de fugă”, se mai arată în declarația purtătorului de cuvânt.

Avocatul fraților Tate, Eugen Vidineac, a declarat înainte de hotărârea de vineri că frații au vrut, de asemenea, să petreacă sărbătorile într-un mediu familiar. Ulterior, Andrew Tate a scris pe Twitter că în România nu există “nevinovat până la proba contrarie”.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, restricțiile geografice au fost relaxate, permițându-li-se fraților Tate să călătorească liber în România cu aprobarea prealabilă a instanței, în loc să fie restricționați la zone din municipiul București și din județul Ilfov. Această decizie, care a respins un apel al procurorilor, este definitivă.

Cazul împotriva celor patru inculpați este încă în discuție în etapele camerei preliminare, un proces în care inculpații pot contesta probele procurorilor și dosarul cauzei.

ADVERTISEMENT

Andrew Tate, în vârstă de 37 de ani, care a adunat 8,5 milioane de urmăritori pe X, a susținut în repetate rânduri că procurorii nu au nicio dovadă împotriva sa și că există o conspirație politică pentru a-l reduce la tăcere.

Anterior, el a fost interzis de pe diverse platforme importante de socializare pentru că a exprimat opinii misogine și pentru discurs instigator la ură.

ADVERTISEMENT