Life

Frații Toma au dat lovitura cu această legumă. O cultivă la Buzău și nu fac față cererilor. Vând tot încă de la poartă

Frații Toma au descoperit rețeta succesului în agricultură. De mai bine de 10 ani, cei doi cultivă o legumă pe care românii o consumă din ce în ce mai des.
27.04.2024 | 16:17
Fratii Toma au dat lovitura cu aceasta leguma O cultiva la Buzau si nu fac fata cererilor Vand tot inca de la poarta
Frații Toma din Buzău au dat lovitura cu o simplă legumă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cultivatul legumelor a început să fie o afacere profitabilă. Au aflat asta pe pielea lor frații Toma, din Buzău. Aceștia cultivă o legumă care este intens solicitată, atât de către localnici, cât și de către bucureșteni.

Florin și Daniel Toma au dat lovitura cu spranghelul

În agricultură, uneori, este nevoie de curaj pentru a face primii pași. De asta au dat dovadă frații Toma, din Buzău. Daniel și Florin s-au aventurat în acest domeniu și au început să cultive o legumă care, până acum, nu era atât de populară în rândul românilor.

ADVERTISEMENT

Frații Toma cultivă sparanghel, iar povestea lor este foarte interesantă. Primele coroane de sparanghel le-au adus în 2012, din Germania. Încă de pe atunci, cei doi au crezut foarte mult în potențialul acestei legume.

Daniel și Florin Toma au început cu pași mici, iar acum, se bucură din plin de roadele muncii lor. Cei doi au peste 3 hectare pe care cultivă sparanghel și sunt foarte fericiți că au avut curajul să facă acest pas.

ADVERTISEMENT

Afacerea lor merge mai bine ca niciodată. După mai bine de 10 ani de când aceștia au cultivat primele coroane de sparanghel, românii au început să fie familiarizați cu această legumă. Drept dovadă, frații Toma abia mai fac față cererii.

Frații Toma cultivă sparanghel de mai bine de 10 ani

Daniel și fratele său nu duc lipsă de cereri. Cei doi vând sparanghelul atât la poarta fermei lor, cât și în București, prin platformele dedicate comenzilor online. De la ei nu se aprovizionează doar persoanele fizice, ci și restaurantele sau băcăniile.

ADVERTISEMENT

Potrivit agrointel.ro, frații Toma sunt pregătiți pentru tot felul de comenzi. Cei doi vând leguma la buchete de 450 de grame, dar și la kilogram. În funcție de dorințele cumpărătorilor, Daniel și Florin se conformează.

Pentru frații din Buzău, cultivarea sparanghelului este una dintre activitățile lor preferate. Această legumă nu este deloc pretențioasă, dar are și o parte un pic mai grea. Recoltarea ei se face manual, ceea ce presupune un plus de efort.

ADVERTISEMENT

Frații Toma sunt foarte atenți și au grijă să recolteze sparanghelul exact atunci când este momentul perfect. Potrivit spuselor lui Daniel, sparanghelul se recomandă a fi recoltat atunci când a atins înălțimea maximă de 30 de centimetri.

”În mare parte, este greu recoltatul pentru că trebuie să fii atent la ceea ce tăi. Când ajunge la 30 de centimetri, maxim, trebuie recoltat. Dacă l-ai lăsat, a doua zi îl găsești ramificat și nu prea mai poți să îl folosești.”, a spus Daniel Toma, în exclusivitate, pentru agrointel.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: