Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

FRF, principala vinovată în scandalul licenței lui Mihai Pintilii: „Nu poți să-i spui acum ‘Du-te-n spanac de aici!’”. Video Exclusiv

Dănuț Lupu (55 de ani) îi învinuiește în totalitate pe cei de la FRF pentru situația în care se află Mihai Pintilii la FCSB. Cum antrena Lucescu în Serie A fără licență.
14.02.2023 | 20:00
FRF principala vinovata in scandalul licentei lui Mihai Pintilii Nu poti sai spui acum Duten spanac de aici Video Exclusiv
Decizia Comisiei de Disciplină în cazul lui Mihai Pintilii. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu i-a pus la zid pe cei de la FRF și consideră că antrenorii care nu dețin licența A nu au nicio vină, iar instituția trebuie să rezolve urgent această problemă.

Dănuț Lupu, mesaj tăios pentru FRF: „Nu poți să pedepsești doar pe unul și ceilalți să îi lași!”

Fostul mare fotbalist a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre situația complicată creată de LPF și FRF: „Atunci să îl dea și pe Bergodi afară, și pe Napoli, pe Croitoru! Nu poți să pedepsești doar pe unul și ceilalți să îi lași. Ori îi dai afară pe toți, ori nu dai afară pe nimeni. Mi se pare corect așa! Deci nu poți să 3-4-5 și să judeci doar pe unul”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Dănuț Lupu consideră că un fotbalist nu poate să aștepte ani în șir pentru a-și lua licența de antrenor: „Rădoi cum s-a dus la națională? Păi atunci erorile astea nu ar trebui stopate, nicidecum sancționate?! Fiindcă eu repet: ‘Bă, am jucat fotbal 25 de ani! Trebuie să mai fac 8 ani școală ca să fiu antrenor? Nu! Am dreptate?’” 

Atâta timp cât federația a acceptat un caz, două, trei, nu poți în ceasul al 12-lea să spui: ‘Stai așa! Pintilii, n-ai carnet, dă-te-n spanac!’. Spui așa: ‘De anul viitor, astea sunt condițiile! Punct. Nu se mai acceptă nimic’”.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: „Lucescu a antrenat în Italia ca director sportiv!”

Dănuț Lupu dă exemplul lui Mircea Lucescu, considerat cel mai bun antrenor român din istorie: „Nea’ Mircea a antrenat la Pisa, la Brescia, ca director sportiv! Nu avea licența de antrenor! N-avea patalama. Și antrena în Italia! Și-a luat licența PRO în 1998, când s-a dat prima oară în România. Atunci a luat și Anghel Iordănescu. Le-a dat onorific”.

Lupu cere ca FRF să ia urgent măsuri în această problemă: „De la anul să spună clar cine are voie să antreneze și cine nu. Pintilii a jucat la națională. Eu spun atât: Faci școala un an și jumătate! Ești zugrav, fă opt ani, dacă nu știi! Dacă ai jucat fotbal toată viața, nu poți să îl ții la școală opt ani! Nu poți să ții un fotbalist să facă școală șase ani! Te apuci de școală la 36 de ani și devii antrenor la 44?! La 50 te lași!”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță, poveste savuroasă cu Gică Popescu: „L-au pus să dea de la 25 de metri, să cadă mingea în poartă și ăla jucase la Barcelona de se plictisise!”

Robert Niță a taxat și el aceste anomalii din fotbalul românesc și a mai dat ca exemplu pățania „Baciului”: „Știi cum e asta? S-a dus Gică Popescu la școala de antrenori și l-au pus să dea de la 25 de metri, să cadă mingea în poartă, și ăla jucase la Barcelona de se plictisise! La Coverciano se fac cursuri unde studiază intensiv, câte 8 ore pe zi! Te duci ca la serviciu, dimineață teorie și după-amiază practică”.

Fostul atacant aruncă și el „săgeți” către federație: „Când a fost ultima serie pentru licența PRO organizată de FRF? De trei ani nu se organizează! A fost cu pandemia… Păi atunci ăștia ce să facă? În Moldova nu îi lași. Și acolo a fost pandemie și au organizat”. 

ADVERTISEMENT

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. și contul de Twitch FANATIK. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT