News

Fructe și legume stricate, vândute de un mare lanț de magazine. ANPC a dat amenzi de 650.000 de lei

Magazinele Selgros au primit amenzi usturătoare de la ANPC pentru că vindeau fructe și legume stricate. Autoritățile anunță controale mai dese
31.01.2024 | 17:45
Fructe si legume stricate vandute de un mare lant de magazine ANPC a dat amenzi de 650000 de lei
Magazinele Selgros au fost amendat de ANPC cu 650.000 de lei pentru că vindeau fructe și legume stricate oamenilor. Sursa foto: Facebook / Wine and Classics by ZASS / Selgros Romania
ADVERTISEMENT

Reprezentanţii ANPC au anunţat că în urma unui control la magazinele Selgros România, au descoperit zeci de nereguli la produsele alimentare. Gigantul comercial a fost amendat cu 650.000 de lei.

Fructe și legume stricate, vândute în magazinele Selgros

ANPC a luat la control toate cele 23 de magazine care aparțin Selgros și au oprit de la comercializare produse alimentare stricate în valoare de 45.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Comisarii au decis și închiderea aparatelor frigorifice din magazinul Selgros Oradea, până când se vor remedia problemele descoperite, iar magazinul din Iași a fost închis pentru o perioadă de până la şase luni.

De asemenea, pentru închidere a fost propus și magazinul Selgros din Băneasa, Bucureşti, pentru o perioadă între şase şi 12 luni, precum și o încetare a practicii comerciale incorecte pentru alte trei magazine.

ADVERTISEMENT

„Am demarat o nouă acţiune de verificare a marilor reţele comerciale.Vom îndesi controalele şi vom lua măsuri din ce în ce mai ferme, până vom avea pe piaţă aceeaşi calitate a produselor cu cele aflate pe rafturile magazinelor din vestul Europei. Am mai spus: nu suntem consumatori europeni de mâna a doua!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC

ANPC a descoperit în magazinele Selgros nereguli grave, precum comercializarea unor legume şi fructe deteriorate care nu respectă indicaţiile privind calitatea de pe etichetă.

ADVERTISEMENT

Selgros a comercializat unele produse preambalate ce nu sunt conforme cu cantitatea netă înscrisă pe eticheta de produs, nu a afișat în zona gastro lista ingredientelor, valoarea nutriţională, alergenii, cantitatea produsului și nici faptul că provin din produse congelate.

Au fost găsit și condiţii grave de lucru în zona de carmangerie, camera tranşare şi cea de depozitare, având tavane exfoliate de vopsea pe zone mari, erau și pete de mucegai, pereţi murdari, cu rugină, plintele și ele foarte murdare, având acumulări de impurităţi.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ANPC au mai văzut și probleme privind nerespectarea regimului promoţiilor. Practic, se comercializau produse în sistem multipack, fără să se găsească în magazin produsele de referinţă și erau și produse care nu aveau noul preţ redus.

ADVERTISEMENT
Tags: