News

Un client a fotografiat un șobolan la Mega Image Domenii și a trimis imaginea la ANPC. Ce măsuri a luat magazinul

O rozătoare a fost fotografiată într-un magazin Mega Image din centrul Capitalei. Clienții au trimis fotografia la ANPC.
01.01.2024 | 17:48
Un client a fotografiat un sobolan la Mega Image Domenii si a trimis imaginea la ANPC Ce masuri a luat magazinul
Un șobolan a fost fotografiat la un magazin Mega Image din centrul Bucureștiului / Sursă foto: news.ro
ADVERTISEMENT

Un șobolan a fost localizat în zona de produse de panificație din cadrul magazinului Mega Image Domenii. Inspectorii ANPC s-au deplasat la fața locului pentru a confirma veridicitatea informației.

ANPC a verificat sesizarea, care s-a dovedit a fi corectă

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini referitoare la prezenţa unei rozătoare în interiorul magazinului Mega Image Domenii, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din sectorul 1 al Capitalei a verificat informaţia.

ADVERTISEMENT

Aceasta s-a dovedit reală”, au transmis inspectorii ANPC, luni, 31 decembrie.

Ca răspuns imediat, Mega Image Domenii a demarat o operațiune de curățenie, dezinsecție, dezinfecție și deratizare. În plus, s-au retras de la vânzare produsele afectate, care urmează să fie supuse procedurilor de distrugere.

De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare pentru a asigura igienizarea și siguranța. Tăietorul de pâine a fost oprit de la funcționare pentru igienizare, potrivit news.ro.

ADVERTISEMENT

Mega Image România a mai avut parte de un scandal asemănător, în 2021

Un incident asemănător s-a produs în anul 2021, atunci când doi șobolani au fost fotografiați în timp ce mâncau un covrig, în zona de bake-off a magazinului Mega Image din str. Ion Mincu (la o stație depărtare de cel din piața Domenii), în București.

La vremea respectivă, ANSVSA a amendat cu 10.000 de lei supermarketului din sectorul 1 și s-a decis închiderea temporară a spațiului comercial în vederea efectuării operațiunilor de dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

ADVERTISEMENT

Conducerea companiei a precizat, la vremea respectivă, că prezența rozătoarelor în magazin se datorează stării clădirii în care se află respectivul spațiu comercial, la parterul unui imobil vechi.

S-a mai arătat, de asemenea, că personalul intervine frecvent în magazine cu soluții de deratizare, chiar mai des decât prevederile legale.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a acordat amenzi în valoare de 51,1 milioane lei  în cadrul controalelor realizate în mai multe lanțuri de retail, în primele 11 luni ale anului 2023.

ADVERTISEMENT