Life

Fructul banal care te ajută să dormi mai bine. Puțini români știu de el, deși îl cumpără de la supermarket și îl au în case

Fructul delicios datorită căruia poți avea un somn liniștit. Doar unele persoane cunosc beneficiile sale, chiar dacă îl achiziționează de la magazin.
08.11.2023 | 09:20
Fructul banal care te ajuta sa dormi mai bine Putini romani stiu de el desi il cumpara de la supermarket si il au in case
Fructul delicios datorită căruia poți avea un somn liniștit. Doar unele persoane cunosc beneficiile sale, chiar dacă îl achiziționează de la magazin. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fructul banal care te ajută să dormi mai bine. Puțini români știu de el, deși îl cumpără de la supermarket și îl au în case. Pe lângă faptul că este o gustare sănătoasă seara, acest aliment are multe proprietăți antiinflamatorii.

Fructul delicios datorită căruia poți avea un somn liniștit. Doar unele persoane cunosc beneficiile sale, chiar dacă îl achiziționează de la magazin

Fructul delicios datorită căruia poți avea un somn liniștit. Doar unele persoane cunosc beneficiile sale, chiar dacă îl achiziționează de la magazin. Acesta sprijină odihna și îmbunătățește mult calitatea somnului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un fruct tropical original din America de Sud, dar care poate fi cultivat și în alte regiuni ale lumii. Mai mult, în unele triburi indigene este considerat drept un simbol al ospitalității și este apreciat ca și aliment medicinal.

Efectele sale sunt miraculoase și se încadrează de minune la o alimentație sănătoasă. Concret, specialiștii spun că este vorba de ananas care are o aromă delicioasă, un miros plăcut și se pretează de minune în diverse preparate culinare.

ADVERTISEMENT

Are un conținut de nutrienți esențiali, printre care se numără: vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Fructul poate stimula producția de melatonină în timpul somnului. Melatonina este denumită hormonul somnului.

„Ananasul poate stimula hormonii somnului. Studiile au arătat că consumul de ananas duce la o concentrație mai mare de metabolite de melatonină în comparație cu alte fructe.

ADVERTISEMENT

Hormonul este «produs în glanda pineală a creierului» și «joacă un rol în inițierea și calitatea somnului»”, a declarat dr. Amy Lee, șefa nutriției la Nucific, potrivit Delish. Fructul are numeroase alte beneficii pentru organism.

Care sunt avantajele consumului de ananas

Ananasul joacă un rol important pentru corpul uman pentru că promovează vindecarea țesuturilor. Acest fruct banal conține o enzimă numită bromelaină, care combate durerea și umflăturile din organism.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt beneficiu major este faptul că are rolul de a comba inflamația și poate suprima creșterea anumitor tumori. Cu toate acestea, consumul acestui aliment nu garantează prevenirea cancerului.

Totodată, ananasul ajută la digestie pentru că are o cantitate semnificativă de fibre, alină durerea de artrită persoanelor cu osteoartrită și poate contribui la pierderea în greutate. Enzimele din fruct ajută la arderea grăsimilor.

ADVERTISEMENT